Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsNove optužbe su podignute protiv Alexa Murdaugha, bivšeg tužioca Južne Karoline.

Nove optužbe su podignute protiv Alexa Murdaugha, bivšeg tužioca Južne Karoline.


GREENVILLE, SC – Velika porota države Južne Karoline i Ured državnog tužioca Južne Karoline podigli su u petak ujutro 27 novih krivičnih prijava protiv bivšeg tužioca SC Richarda “Alexa” Murdaugha.

Najnovija optužnica tvrdi da je Murdaugh ukrao preko 4,8 miliona dolara u posljednjih pet godina. Murdaughova dva sina optužena su za krađu 3,5 miliona dolara. Ovo je trebalo da se koristi kao osiguranje namirenja za Murdaughovu domaćicu. Njegova smrt 2019. godine nastala je zbog nesreće u njegovoj rezidenciji. U tom slučaju je već bio suočen s dodatnim optužbama.

Optužnice uključuju povredu povjerenja, sticanje imovine lažnim izgovorom, pranje novca, kompjuterske zločine i krivotvorenje, po optužbama u nekoliko okruga Južne Karoline koje traju nekoliko godina i uključuju brojne navodne žrtve.

Državna Velika porota podigla je pet optužnica, ukupno 27 tačaka, protiv suspendovanog advokata Murdaugha. Murdaugh je optužen za sljedeće: četiri tačke za narušavanje povjerenja s lažnom namjerom, sedam tačaka za pribavljanje potpisa ili imovine pod lažnim izgovorom, sedam tačaka za pranje novca; osam kompjuterskih zločina i jedno krivično djelo krivotvorenje.

Alex Murdaugh: Palmetto State Bank, PMPED nagodba sa nasljednicima Glorije Ann Satterfield

Nauči višePogledajte cijelu listu optužnica

Murdaugh, 53, suspendovan je iz advokature od strane Vrhovnog suda Južne Karoline 8. septembra 2021. Murdaugha, 53, ranije je optužila Velika porota okruga Colleton za optužbe vezane za zavjeru za prevaru osiguravajuće kompanije. On ostaje u pritvorskom centru Alvin S. Glenn.

Ovu istragu Državne velike porote vodili su Odjel za provedbu zakona Južne Karoline i Ured državnog tužioca Južne Karoline. U ovoj istrazi pomogli su i Federalni istražni biro, te Ured državnog tužioca SAD. Ovaj slučaj će istražiti Tužilaštvo SC.

Murdaughov glasnogovornik i advokati nisu odgovorili na mejlove u kojima su tražili pojašnjenje.

Eric Bland iz advokata Gloria Satterfield je rekao: “Ovo je Crni petak Alexa Murdaugha.” Murdaugh, koji mu je bio kućna pomoćnica 2018. godine, optužen je za krađu 4,3 miliona dolara od svojih nasljednika.

Gloria Satterfield

Murdaugh je trenutno u središtu brojnih tekućih krivičnih istraga od strane Ureda državnog tužioca SC i Odjeljenja za provođenje zakona SC, kao i pola tuceta građanskih parnica.

Murdaugh je nazvao 911 uveče 7. juna 2021. kako bi ih obavijestio da su Maggie i Paul ubijeni i upucani u neriješenoj pucnjavi. SLED je otvorio još jedan slučaj neriješenog ubistva, ovog puta u vezi sa smrću Stephena Smitha u okrugu Hampton 2015. godine.

Uz građansku tužbu Satterfieldovih sinova u vezi navoda o ukradenim nagodbama osiguranja, Murdaugh je također imenovan u tužbi njegovih bivših advokatskih partnera u vezi navoda o pronevjeri novca, kao i protivpravne smrtne tužbe pokrenute 2019. godine u kojoj su učestvovali njegov brod i njegov sin , Paul.

Doprinos Associated Pressu

Izvor: USAToday.com

The post Podnesene su nove optužbe protiv Alexa Murdaugha, bivšeg tužioca Južne Karoline. prvi put se pojavio na News Daily.Source: https://philippinenewsdaily.com/new-charges-are-filed-against-alex-murdaugh-a-former-south-carolina-attorney/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments