Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNews'Nisi mogao a da ga ne voliš': Waukesha se prisjeća Jacksona Sparksa,...

‘Nisi mogao a da ga ne voliš’: Waukesha se prisjeća Jacksona Sparksa, 8, najnovije žrtve tragedije na paradi


WAUKESHA, Wis. – “Nisi mogla a da ga ne voliš.”

Džekson Sparks (8) je u utorak postao šesta smrtna žrtva nakon što je jedan SUV projurio Božićnom paradom u ovom predgrađu Milvokija dva dana ranije. Bio je učenik trećeg razreda iz Mukvanoga i marširao je sa bejzbol klubom Blazers Wolfpack.

Jeff Rogers iz Waukesha Blazers Baseball/Fastpitch Softball kluba rekao je da su Blazersi “slomljeno srce zbog Jacksonove smrti”. Džekson je bio „slatki, talentovani dečak… nežnog srca sa zaraznim smehom“.

Preko 30 trenera i djece poziralo je u duksericama Blazers prije parade. Kada je pokolj počeo, Jacksonov brat Tucker (12) također je pogođen. Oboje su hospitalizovani na odeljenju intenzivne nege u dečijem gradu Wisconsin.

Jackson je najmlađe dijete koje je poginulo od njegovih povreda. Povrijeđeno i ubijeno još pet osoba, više od 60 osoba je također umrlo. Šestoro djece ostalo je u kritičnom stanju u dječjoj ustanovi Wisconsin.

Jackson Sparks (8 godina) postaje prvo dijete koje je umrloPovrede na prazničnoj paradi u Waukesha

Jackson Sparks: Ko si ti bio?

Jackson je pohađao osnovnu školu Clarendon Avenue u Mukwonagu, prema objavama njihove majke na Facebooku. Džekson je bio treći, a Taker šesti. Rogers je objasnio da je Jackson bio igrač bejzbola i da su ga svi voljeli. Bio je apsolutno zadovoljstvo za trenera.

Rogers je izjavio: “Slomljeni smo zbog besmislenog čina koji je radostan događaj pretvorio u strašnu tragediju.”

Džekson je imao operaciju mozga…Source: ‘Nisi mogao a da ga ne voliš’: Waukesha se prisjeća Jacksona Sparksa, 8, najnovije žrtve tragedije na paradi

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments