Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsNFL, St. Louis postigao je nagodbu od 790 miliona dolara za slučaj...

NFL, St. Louis postigao je nagodbu od 790 miliona dolara za slučaj preseljenja Ramsa


Policija St. Louisa riješila je tužbu koju je pokrenula protiv NFL-a zbog Remsovog preseljenja iz St. Louisa u Los Angeles 2017. godine. To je koštalo 790 miliona dolara.

Finansijska nagodba, koju su u srijedu objavili gradonačelnik St. Louisa Tishaura O. Jones i okružni izvršni direktor Sam Page, osigurava da će liga i vlasnik Los Angeles Ramsa Stan Kroenke izbjeći potencijalni spektakl suđenja poroti, koje je trebalo da počne 1. 10 nedelja pre nego što će Los Anđeles biti domaćin Super Bowla 56.

Džons i Pejdž su u zajedničkoj izjavi naveli da „ovaj istorijski sporazum zatvara važno poglavlje za region. Osigurava stotine miliona za našu zajednicu uz izbjegavanje neizvjesnosti sudskog i žalbenog procesa.”

Prema New York Timesu, Kroenke (74) će vjerovatno finansirati nagodbu. Forbes procjenjuje da je Kroenkeova neto vrijednost 10,7 miliona dolara.

Brian McCarthy, glasnogovornik NFL-a, rekao je da sve strane cijene postizanje nagodbe. On se također zahvalio na posredničkim uslugama sudije Jacka Garveya.

Nagodba od ove srijede dolazi četiri godine nakon što su St. Louis i St. Louis Regional Convention and Sports Complex Authority pokrenuli tužbu protiv NFL-a i njegovog 32 tima. Njihove tvrdnje su bile da su i Rams (i liga) prekršili protokole o preseljenju, kao i da su prekršili sporazum sa St. Louisom kada je Kroenke prebacio tim iz Čikaga u Los Anđeles.

U godinama nakon toga, liga je pretrpjela niz gubitaka u ovom slučaju – uključujući i neuspješne…Source: https://philippinenewsdaily.com/nfl-st-louis-reached-a-790-million-settlement-for-rams-relocation-case/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments