Uprkos činjenici da ankete pokazuju da je odobravanje predsjednika Bidena ispod prosjeka u mnogim državama, Hillary Clinton je viđena u medijima kako hvali dostignuća svog kolege demokrata uprkos tome što je administracija pokazala nekompetentnost.[ce]U svakom aspektu”, rekao je u srijedu bivši predsjedavajući Predstavničkog doma Newt Geingrich.

Gingrich je za “Hannity” izjavio da su Clintonovi komentari neskladni na MSNBC-u. Međutim, Jen Granholm (Bidenova sekretarka za energetiku) nije bila u mogućnosti deklarirati dnevnu potrošnju nafte u SAD-u uprkos tome što je bila dio manjeg izdanja Strateških rezervi nafte ove sedmice.

Na MSNBC-u, Clinton je tvrdio da su Amerikanci frustrirani “neurednim procesom donošenja zakona” i “nije baš cijenio da je u roku od godinu dana Bidenova administracija donijela dva velika zakona i kroz Dom i Senat”.

Clinton je zatim nastavio s kritikama republikanaca i Bajdenovih protivnika zbog “demagogije” i “dezinformacija” koje su navodno “iskoristili” za “ranjivog”.[le] biračko telo.”

Gingrich je odgovorio da Sjedinjene Države rade s Demokratskom strankom koja ima politički sistem “polureligijskih sistema vjerovanja” koji podržava veliku vladu i socijalizam.

Rekao je da je socijalizam sistem sa svojom logikom. “Oni ne razmišljaju mnogo unaprijed. Morate savladati 4-dimenzionalni šah da biste postali lider na najvišem nivou šaha, tako da ne mogu ni igrati tic tac toe. Granholm je bio savršen primjer. [too].”

Granholmovi odgovori na pitanja su bili…