Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsNeredigovan snimak Kristijana Hola (19) sa podignutim rukama kada ga je policija...

Neredigovan snimak Kristijana Hola (19) sa podignutim rukama kada ga je policija Pensilvanije smrtno pogodila u glavu nije redigovana.


STROUDSBURG, Pensilvanija – Nedavno objavljeni, neredigovani snimci trenutaka prije nego što je Kristijana Hola, kinesko-američkog tinejdžera, smrtno ubila policija Pensilvanije u decembru prošle godine, podstiču nove pozive za nezavisnu istragu.

Hall je imao 19 godina, koji je, kako se činilo, imao vatreno oružje, ali je završio s pištoljem. Poginuo je 30. decembra 2020. godine na prelazu autoputa. Prvobitno saopštenje državne policije tvrdilo je da su vojnici pucali iz oružja kao odgovor na to što je Hall uperio pištolj u njih, ali snimci koje je u martu objavilo okružno tužilaštvo Monroe zamaglili su i redigovali posljednje sekunde videa prije pucnjave.

Novi neredigovani video, koji su dobili Spotlight PA i NBC News od Hallovih roditelja, Fea i Garetha Halla, pokazuje da je Hall držao ruke iznad glave 14 sekundi, s pištoljem usmjerenim dalje od policije.

Ostao je podignutih ruku, a vojnici su otvorili vatru na Hall. Prije nego što je pao na stomak, ruke su mu mogle uhvatiti samo dno stomaka.

Ben Crump, advokat koji zastupa Holovu porodicu i koji je takođe zastupao porodice Džordža Flojda i Breone Tejlor, rekao je da je njegov pravni tim “morao nemilosrdno da se trudi” skoro godinu dana da bi dobio neredigovani video.

„Kada moramo toliko da forsiramo, postavlja se pitanje: ‘Šta se tu krije?’“, rekao je Crump u izjavi za USA TODAY Network. Sada imamo užasan odgovor u ovom slučaju. Znali smo istinu, ali je porodica Hall i naš tim skrivali od javnosti.

U saopštenju se dodaje: “Policija Pensilvanije pokušala je prodati jednu verziju događaja u kojima je Christian napredovao prema njima i uperio navodni pištolj u njih – ali sada mi i cijeli svijet znamo da Christian nije napredovao prema policajcima i zapravo imao podignute ruke u univerzalnom položaju predaje kada je na njega pucano više puta i nepotrebno.”

“Prestanite da nas ubijate”:COVID-19 svjedoči o porastu zločina iz mržnje prema azijskim Amerikancima.

Ured tužioca okruga Monroe smatrao je da je policijska pucnjava opravdana, odbivši da zatraži vanjski pregled od ureda državnog tužioca Pennsylvanije Josha Shapira.

U Pensilvaniji, lokalni tužitelji istražuju pucnjavu od strane policije, a državni tužilac ne može uskočiti bez poziva.

Predstavnik Pensilvanije Malcolm Kenyatta, koji je govorio o Hallovom pucnjavi na maršu u okrugu Monroe i skupu u Filadelfiji, rekao je u četvrtak da bi se okružni tužilac E. David Christine Jr. .”

Ovo su neka od naših interesovanja: Ko istražuje policijska ubojstva u PA i zašto ima malo provjere i ravnoteže?

“Ono što nam je trenutno potrebno je pravda za njegovu porodicu, a postoji nešto što bi se moglo učiniti upravo sada. Tužilaštvo bi jednostavno moglo učiniti pravu stvar”, rekao je Kenyatta.

Celina Tebor doprinosi, USA TODAY

Izvor: USAToday.com

Post Neredigovan snimak Kristijana Hola (19) sa podignutim rukama kada ga je smrtno pogotkala u glavu policija Pensilvanije nije redigovan. prvi put se pojavio na News Daily.Source: https://philippinenewsdaily.com/the-unredacted-footage-of-christian-hall-19-with-his-hands-raised-when-he-was-fatally-shot-in-the-head-by-pennsylvania-state-police-is-not-redacted/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments