Aliyah Boston je postigla 22 poena i 15 skokova u pomoći br. Za osvajanje prvog šampionata na turniru Battle 4 Atlantis, 1 South Carolina je pobijedila drugoplasirani UConn rezultatom 73-57.

Ovo je bio 61. susret između dva najbolja tima u ženskoj anketi AP Top 25 i šesti put u novembru. Ne. Ne. Ova dva tima bila su u februaru kada su se posljednji put sastala. UConn je bio tim broj jedan. UConn je bio broj 2 tim, pobijedivši 63:59 u produžetku.

KLIKNITE OVDJE DA VIDITE VIŠE SPORTSKIH IZVEŠTAJA NA FOXNEWS.COM

Gamecocks (6-0) su odbili da puste Haskije (3-1), pobedili su ih na Bahamima. Nadigrali su ih sa 16-3 u četvrtfinalu.

Južna Karolina je na kraju treće četvrtine vodila sa 52-50. Ali, odbrana Južne Karoline je bila jaka i spriječila je UConn da postigne pogodak do kraja meča. EvinaWestbrook je napravila 5 minuta do kraja i pogodila trojku sa krila. Haskiji su vodili 63-57. Haskiji nisu mogli da se približe jer je Destiny Littleton brzo odgovorila trojkom na suprotnoj strani kako bi povratila svoje udobno vođstvo.

Njena trojka u posljednjoj trećini donijela je Gamecocksima prednost od 57 prema 54.

Južna Karolina je savladala UConn rezultatom 42-25. Južna Karolina je u posljednjoj četvrtini držala Haskije na samo tri boda.

Paige Bueckers je bila senzacija druge godine UConna i postigla je 19 poena i pomogla u vođstvu Haskija koji su pobijedili u devet od 10 prethodnih međusobnih susreta.

S obzirom na to da se prvenstvena utakmica održava otprilike u isto vrijeme kada se anketa objavljuje svakog ponedjeljka, AP je odlučio da odloži anketu za jedan dan tako da će odražavati ishod – tek drugi put od početka ankete 1976. da je odgođen.

UConn je bio jedini put kada je UConn igrao. Bili su broj 2 na rang listi. 1, Tennessee, 16. januara 1995. u njihovom prvom susretu ovog dugogodišnjeg rivalstva. Haskiji su osvojili pobedu i napredovali na br.

UConn to opet nije mogao učiniti u ponedjeljak.

U prvom poluvremenu Atlantis Resorta odigran je uzbudljiv meč u renoviranoj plesnoj dvorani. Oba tima je bodrila glasna i oduševljena publika. Južna Karolina je povela sa 6-0 prije nego što je UConn povećao vodstvo od 20-2 koje je podstakla Olivia Nelson-Ododa, viši centar. Imala je dva bloka, a fauliran je prekršajem u napadu. Ovaj rafal je trajao nešto više od jednog minuta. Nakon jedne četvrtine, Haskisi su vodili 20-14.

Kako su Gamecocksi uspjeli smanjiti svoje vodstvo na samo 36-33 do kraja četvrtine, odbrambeni intenzitet se nastavio. Gamecocksi su nastavili sa odbrambenim naporima u trećoj četvrtini, ali je odlučujući niz na kraju preuzeo kontrolu nad igrom.

Prvi susret ova dva tima bio je ovaj. 27. januara Haskiji posećuju Južnu Karolinu. Svaka ekipa očekuje da će poboljšati svoj učinak u drugom meču.

KLIKNITE OVDJE DA PREUZMETE APLIKACIJU FOX NEWS

VELIKA SLIKA

Južna Karolina: Ovo je treća pobjeda za Gamecockse nad protivnikom iz top 10. Već su porazili br. Pobijedili su br. 5 North Carolina State i 9. Oregon.

UConn: UConn’s Huskies nisu uspjeli jer nisu mogli dobiti dovoljno napada za Bueckersa.

PO BROJKAMA

UConn je učestvovao u 26 utakmica 1 na 2, sa 22-2 u ovim takmičenjima. Također je osvojio 9 prethodnih prije poraza u ponedjeljak.

ŠAMPION JE OVDJE

Trener Dawn Staley dovela je više od svog najbolje rangiranog tima Južne Karoline na inauguracijski ženski Battle 4 Atlantis. Ona najbolji prijatelj – 4-godišnji pas Champ – je pored nje dok šeta odmaralištem, a fanovi ga prepoznaju po imenu, u svlačionici, pa čak i na konferencijama za novinare.

Sljedeće

Južna Karolina je ovog petka ugostila Elona

UConn posjetio Seton Hall, decembra.