Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsNavijači Svjetskog prvenstva suočeni su s represijom u Kataru: Bez javnog pijanstva,...

Navijači Svjetskog prvenstva suočeni su s represijom u Kataru: Bez javnog pijanstva, PDA ili gej seksa


Biće to izuzetno drugačije Svetsko prvenstvo Za fudbalske navijače u narednoj godini Katar Javno pijanstvo u javnosti biće zabranjeno. PDA će također biti ozbiljno obuzdana unutar muslimanske zemlje.

Kao što je jedan kritičar rekao: “Šta još ima na Svjetskom prvenstvu?”

Gianni Infantino je šef FIFA-e u fudbalu i ohrabrio je LGBTQ ljude da dođu na Svjetsko prvenstvo. “Svi su dobrodošli” na događaj od 21. novembra do 18. decembra, rekao je on.

Ovo bi moglo predstavljati problem.

“Homoseksualno ponašanje je nezakonito u Kataru”, upozorilo je Ministarstvo vanjskih poslova Katara. Katarski zakon predviđa zatvorske kazne do tri godine za “vođenje, poticanje ili zavođenje muškarca na bilo koji način da počini sodomiju ili rasuđivanje… ili da počini nezakonite ili nemoralne radnje”.

Što se tiče heteroseksualnih parova, oni se u Kataru mogu “držati za ruke”, ali ne mnogo više u javnosti. „Pokazivanje otvorene naklonosti i intimnosti u javnosti je nezadovoljstvo“, navodi katarska uprava za turizam.

Žene mogu učestvovati na zapadnim sportskim događajima, kao priznanje zapadnim navijačima. nosite kratke hlače i suknje Prema London Timesu, kupaći kostimi su dozvoljeni na plažama. I muškarci i žene treba da nose konzervativnu odjeću u muzejima, vladinim zgradama i na ulicama.

“Očekuje se da posjetitelji (muškarci i žene) pokažu poštovanje prema lokalnoj kulturi izbjegavajući pretjerano otkrivanje odjeće u javnosti”, rekli su u turizmu. “Generalno se preporučuje muškarcima i ženama da osiguraju da su im ramena i koljena pokrivena.”

Alkohol na Mundijalu prodavaće se u “fan zonama” i na delovima stadiona, ali će na nekim mestima ostati bez alkohola. Strogo je zabranjeno piti u javnosti ili se ponašati u pijanom stanju. rezultirati zatvorskim kaznama do šest mjeseci. Prema The Independentu, to je prema katarskom ministarstvu vanjskih poslova.

Ograničenja će zasigurno biti veliki problem na međunarodnom događaju koji će vjerovatno privući hiljade međunarodnih fudbalskih navijača koji imaju izuzetnu reputaciju kao što su buncani, razmetljivi i pijani.

Posebnu zabrinutost izazivaju LGBTQ osobe i ženske sportske entuzijaste koje uživaju u svojim strastima. U ultrakonzervativnoj naciji nezakonito je imati seks van braka, a žene migrantice koje zatrudne van braka rizikuju zatvorsku kaznu.

Krajem prošle godine, putnice u avionu – uključujući državljanke Novog Zelanda, Australije i Britanije – su pretresane i prisiljene da se podvrgnu vaginalnim pregledima Nakon što je beba ostavljena na aerodromu u Dohi, zvaničnici su bili šokirani. Zvaničnici u Kataru prvo su bili šokirani bijesom koji je uslijedio.

Svjetsko prvenstvo u Kataru: Sukobi kultura samo su jedan primjer svih kontroverzi oko toga.

Kandidatura nacije da bude mjesto održavanja kupa je od početka loše ocijenjena u izvještaju za FIFA.

Nije bilo fudbalske reprezentacije i samo nekoliko navijača. nema stadiona koji bi mogli ugostiti takmičenje Bilo je toliko vruće tokom uobičajenog rasporeda takmičenja Svjetskog kupa da bi bilo potrebno promijeniti vrijeme u godini. Ovo bi moglo izazvati haos u rasporedu utakmica širom svijeta, kao što je prvobitna procjena pokazala.

Međunarodna zajednica oštro je kritizirala kršenje ljudskih prava u Kataru, posebno u pogledu njegovih vojnih radnika migranata.

Uprkos svim preprekama, Izvršni komitet FIFA-e je 2010. godine izglasao da Katar bude domaćin Svjetskog prvenstva 2022. — preko SAD-a i Australije — nakon što su članovi dobili milione dolara mita. Američko Ministarstvo pravde kaže da jeste. Prema američkim optužnicama, komitet je izabrao Rusiju za domaćina Svjetskog prvenstva 2018.

Katar je skoro završio osam stadiona koji su mu potrebni. Kup koristi migrantsku radnu snagu u bednim, opresivnim uslovima Organizacije za ljudska prava su upoređivane sa ropstvom. Min. U nesrećama na radnom mjestu prošle godine poginulo je 50 radnika iz migrantskih zemalja, oko 500 ljudi je zadobilo teške povrede.

Najmanje 14 čelnika FIFA-e uhapsila je švicarska policija u saradnji sa američkim vlastima u dramatičnoj sceni na godišnjem sastanku udruženja u Cirihu u maju 2015. Zvaničnici tvrde da su SAD predvodile akciju nakon što su zvaničnici Svjetskog prvenstva bili namamljeni mitom.

Brojni slučajevi pokrenuti su pred Istočnim okružnim sudom New Yorka. Otkrili su godine prijevare i pranja novca u žičanim prijevarama i reketiranju u vezi s nezakonitim uplatama u vezi s međunarodnim fudbalskim turnirima, marketingom i odabirom mjesta.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava Navijači Svjetskog prvenstva u Kataru suočeni s udarcima: Bez javnog pijanstva, PDA ili gej seksa prvi put se pojavio na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/world-cup-fans-face-crackdown-in-qatar-no-public-drunkenness-pda-or-gay-sex/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments