Očekuje se da će informacije o pet užasnih žrtava božićne parade Waukesha biti objavljene u utorak. Oni su identifikovani u ponedeljak kao Wilhelm Hospel, 81, Virginia Sorenson, 79; LeAnna Owen, 71; Tamara Durand, 52 i Jane Kulich, 52.

Virginia Sorenson

Sorenson, 79, bio je dugogodišnji koreograf grupe Milwaukee Dancing Grannies – od kojih je nekoliko članova među poginulima.

David Sorenson, Davidov suprug sa skoro 60 godina, govorio je za Milwaukee Journal Sentinel, o ljubavi svoje žene prema radu sa bakama.

Ova nedatirana slika iz videa koji je dostavio CBS 58 Milwaukee prikazuje Virginia Sorenson iz Milwaukee Dancing Grannies.

Bilo je to sve što je voljela. David Sorenson je rekao da je sve bilo dobro. Volela je da daje instrukcije. Volela je muziku i drugarstvo među ženama. Uživala je u nastupu.”

Prema pisanju lista, Sorensons je imao i šestoro unučadi i troje djece.

Virginia – registrovana medicinska sestra – također se brinula o dva konja, kokoši, psima i mačkama u svom domu u Muskegu, dodaje se.

Tamara Durand

Durand, 52, bila je majka troje djece sa jednim unukom. Čuvala je svog unuka kako bi njena ćerka završila školu za medicinske sestre i volontirala u bolnicama i hospicijama.

Ona je u nedelju radila svoju prvu emisiju sa bakama, rekao je njen suprug Dave Durand za Associated Press.

Tamara Durand je navodno učestvovala u svom prvom nastupu Milwaukee Dancing Grannies kada je ubijena.  (Facebook)

Njegova supruga od 8 godina bila je kapela u hospiciju i bivša navijačica na koledžu i srednjoj školi. Opisao ju je kako “u suštini pleše svoj put kroz svoj život” nakon njenog nastupa. Bila je energična, a ples je bio ono što ju je…