Nakon sastanka s Rittenhouseom u Mar-A-Lagu, bivši predsjednik Donald Trump progovorio je u utorak o suđenju Kajlu Ritenhausu protiv “Hannityja”.

Trump je izjavio da je Rittenhouse kriv za “nepravilno ponašanje tužioca”.

“[Rittenhouse]Taj čovjek nikada nije trebao biti prisiljen da prođe kroz to suđenje. Da nije povukao obarač, bio bi mrtav. Tramp je izjavio da će Kajl biti mrtav.

Rittenhouse pucao ubijenJoseph Rosenbaum (36) i Anthony Huber (26), tokom Protesti i nemiri u avgustu 2020Nakon policijskih pucnjava, u Kenoši je izbio požar Jacob BlakeParaliza mu je prekinuta u struku. Gaige Grosskreutz je bio treći strijelac Rittenhousea i preživio je da svjedoči tokom suđenja.

PSAKI ODBIJA POVLAČENJE BIDENOVIH KARAKTERIZACIJA KYLERITTENHOUSE ASS WHITE SUPREMAIST

“On je stvarno dobar mladić… maloprije je napustio Mar-a-Lago, i nikada nije trebao proći kroz to. To je bilo tužilačko nedolično ponašanje. Ovo je ono što se trenutno dešava širom Amerike, sa demokratama.

Više puta, Rittenhouse je dobio opomenu od strane sudije. Ovo je bio The Peti amandman štiti optužene za zločine od inkriminacije samih sebe – ne moraju otkriti nikakve informacije policiji, tužilaštvu ili sudiji.

Porota je nakon višednevnog namjernog rada donijela presude “nije kriv”.

Rittenhouse, voditeljica emisije Tucker Carlson Tonight u ponedjeljak, rekla je da je ona nevina 17-godišnja žrtva nasilja i da se morala braniti. Osećam se kao moj…