S mogućim lockout-om na horizontu, uglavnom je bilo uobičajeno na tržištu slobodnih agenata – do sada.

Detroit je potpisao ljevorukog Eduarda Rodrígueza. Hjuston je potpisao sa dešnjakom Justinom Verlanderom. Noah Syndergaard je prešao iz Metsa u Angels pod skupim jednogodišnjim ugovorom.

KLIKNITE OVDJE ZA VIŠE INFORMACIJA NA FOXNEWS.COM SPORTSKE PRAKSE

Prošle sedmice je bio krajnji rok za kvalifikacione ponude. Ovo je dodatno razjasnilo ko će biti na otvorenom tržištu.

Iako ostaje da se utvrdi da li će neizvjesnost oko sljedećeg radnog ugovora utjecati na vansezonske poteze najboljih igrača, ne može se poreći da postoji mnogo dobrih opcija za timove koji žele unaprijediti svoj tim.

Ispod je lista najboljih bejzbol slobodnih agenata, sortiranih po poziciji. U zagradama se pojavljuju trenutni uzrasti igrača.

KLIKNITE OVDJE ZA APLIKACIJU FOX NEWS

LEVORUKI TABLET STARTER

Carlos Rodón, White Sox (28)

To je nabacivanje između Rodona i Robbieja Raya. Rodón nije baš ugrozio Raya na glasanju za Cy Younga, ali njegova ERA je bila oko pola trke niža, a on je i mlađi. I Ray je dobio kvalifikacionu ponudu, dok Rodón nije, tako da to može učiniti Rodóna privlačnijom metom.

Alternativne opcije Rej: Rej je dobro prošao 2020. godine, ali nije kao da je bio čudotvorac. Takođe, odlično je prošao u 2017. Clayton Kershaw nije igrao za Dodgerse, ali je dostupan i sa 33 godine i dalje može biti produktivan ako je zdrav.

LIJEVORUKI Olakšivač

Aaron Loup, Mets (33).

Loup je bio 6-0 i imao 0,95 ERA u 65 utakmica. Protivnici su ga udarili sa.192.

Postoje i druge opcije. Andrew Chafin je impresionirao i prošle sezone sa Atletikom kao i za Cubse. Nakon što su ga Anđeli zamijenili Giantsima, Tony Watson je smanjio broj šetnji.

Desnoruki starter

Max Scherzer, Dodgers (37)

Scherzer je i dalje dobrog zdravlja iako ima više od 50 godina. Imao je ERA na 3,15 ili niže u osam od posljednjih devet sezona – jedini put kada je bio veći bio je u skraćenoj kampanji 2020. godine.

Alternativne opcije: Kevin Gausman je izgledao dobro u 2020. On je bio nada Cy Young ove godine, ali se raspao tokom drugog poluvremena. Mets Markusa Stromana imao je 3,02 ERA u 2021, u poređenju sa 33 starta.

RELIEVER DESNA

Raisel Iglesias, Anđeli (31)

Iglesias je uspio spasiti 34 utakmice u Los Angelesu. Međutim, za Cincinnati nakon njegovog odlaska stvari nisu išle kako je planirano. U svakoj od tri prethodne sezone, koje nisu bile prekinute, spasio je najmanje 30 utakmica.

Druga opcija: izgledalo je da je Kenley Januarysen u padu nakon tri godine uzastopno objavljivanja ERA od preko 3.0. Nakon što je spustio na 2,22, držao je svoje protivnike na prosjeku od 0,153. Tampa Bay je prošle sezone potpisao Collina McHugha. Ovo je odlična potvrda potencijala olakšivača. Imao je 6-1, sa 1,55 ERA.

CATCHER

Yan Gomes, atletika (34)

Iako ove godine nema hvatača zvijezda za SAD, Gomes bi možda mogao pružiti malo popa.

Ostale opcije: Roberto Pérez je pogodio 24 homersa u 2019., a zatim je pao ispod 0,200 2020. i 2021. Robinson Chirinos je imao trocifrene homerse tri sezone zaredom od 2017-19, a odigrao je samo 71 utakmicu između.

FIRST BASE

Freddie Freeman, Braves (32)

Freemanov odlazak imao bi razarajući uticaj na šampione Svjetske serije. Međutim, petostruki All Star i MVP 2020. biće dobro plaćeni. Bilo kojem igraču je teško postići ovu konzistentnost na svakoj bazi.

Alternativne opcije: Anthony Rizzo je na početku najbolja opcija za velika imena. Njegov OPS je bio ispod 800 u protekle dvije sezone. Brad Miller se upravo vratio iz sezone u Filadelfiji sa 20 Homersa, ali je malo vjerovatno da će postići visok prosjek udaranja.

SECOND BASE

Marcus Semien, Blue Jays (31)

Hajde da navedemo Semiena kao igrača sa druge baze — gde je uglavnom igrao ove sezone — i izbegnemo tešku odluku na kratkom stazu. Semien, koji je ove sezone odigrao sve 162 utakmice i pogodio 45 domaćina, bio je treći na listi za MVP-a. On ima najviše RATA od svih igrača u bejzbolu od početka sezone 2019, prema Baseball-Reference.com.

Ostale opcije: César Hernández je ove sezone postigao 18 houmranova za Cleveland prije nego što je promijenjen u White Soxe. Iako je Donovan Solano imao blago opadanje ofanzivnih brojeva, on je ipak dobro doprinio rekordu Giantsa od 107 pobjeda.

THIRD BASE

Eduardo Escobar, Pivari (32)

U svojoj prvoj sezoni 2019., Escobar je imao 28 houm ranova. Escobar je igrao šortstop, prvu i drugu bazu.

Ostale opcije: Kyle Seager je dobio velike ovacije navijača Sijetla na posljednjoj utakmici ove sezone – očigledno su bili svjesni da bi mogao preći u drugi tim. Jonathan Villar možda nema ukradene osnovne brojeve kao nekada, ali je i dalje u mogućnosti da pruži početne dvocifrene brojeve.

SHORTSTOP

Carlos Correa, Astros (27)

Correa je imao 20 godina kada je upisao svoj prvi nastup u velikoj ligi, a tek mu je 30. Mnogo je mlađi od ostalih igrača i možda je najtraženije ime u ovoj vansezoni.

Imate druge opcije. Mnogo je onih kojima se može vjerovati. Trevor Story, Corey Seager i Javier Baez imaju 27 godina. Javier Báez puni 29 godina 1. decembra.

OUTFIELD

Starling Marte, atletika (33)

Kris Bryant, Giants (29).

Nick Castellanos, Crveni (29)

Marte je dao sve od sebe da asistira A u završnoj dionici i završio je sa .841 OPS. Ove godine, Marte je također imao a.841 OPS. Bryant neće napuniti 30 godina prije januara, a Bryant još uvijek može igrati na trećoj bazi kao i na vanjskom polju. Castellanos je postigao rekord u karijeri od 34 Homersa, prosek udarajući .309 i OPS na .939.

Ostale opcije: Avisaíl García je postigao rekordnih 29 Homersa za Milwaukee i ima samo 30 godina. Chris Taylor je bio produktivan dok je igrao na šest pozicija za Dodgerse. Japanski igrač Seiya Sugi pogodio je 38 homersa sa Hirošimom Toyo Carpom.

DESIGNATED HITTER

Nelson Cruz i Rays (41).

Cruz usporava, ali to je samo mala količina. Ove godine je pogodio 32 Homersa i postigao a.832 OPS. Njegov najniži rezultat od 2012.

Alternativne opcije: Kyle Schwarber je promijenjen iz Washingtona, Massachusettsa u Boston i na kraju je potpisao za tim iz Američke lige. Iako može igrati u vanjskom polju, najpoznatiji je po svojoj palici. Njegova uloga ovisit će o lokaciji i pravilima. Ove godine Mitch Moreland je češće bio u DH nego u početku, što je dovelo do pada njegovog ofanzivnog učinka.