NOVOČlanci Fox News-a možete slušati sada!

Samoproglašeni napori demokrata da “promijene Ameriku”, i to unilateralno kroz proces budžetskog pomirenja, vrte se oko stalno promjenjivog menija povećanja poreza vođenih ne zdravom poreskom politikom, već prihodima koji žele prikupiti .

Ovo nepromišljeno povećanje poreza se promoviše pod izgovorom „oporezivanja i izjednačavanja terena“, „oporezivanja bogatih“ ili „da svako plati svoj udio“. Demokrate su odlučne da oporezuju sve ljude. Ako se ukine gornja granica na državni i lokalni porez (SALT), velike količine poreznih olakšica pripale bi 1 posto najbogatijih.

Prije nego što je Zakon o smanjenju poreza i zapošljavanju (TCJA) potpisan 2017. godine, odbitak SALT-a bio je jedan od najvećih odbitaka dostupnih poreznim obveznicima, uglavnom u korist bogatih pojedinaca koji žive u državama s visokim porezima.

BERNIE SANDERS PRIMIO SVOJ RAČUN 5T USD

TCJA je ukinuo ovu federalnu subvenciju, omogućavajući stanovnicima Kalifornije da budu ravnopravniji od onih u Zapadnoj Virdžiniji i Ajdahu.

Članovi Kongresa koji predstavljaju zemlje sa visokim porezima od tada pokušavaju da ukinu gornju granicu. Demokrate smatraju da je pitanje SALT-a nezgodno, i ne čudi što se o njemu nije javno raspravljalo tokom rasprave u Predstavničkom domu o novom zakonu o porezima i potrošnji. Umjesto toga, oni su tajno ubacili prijedlog u najnoviju verziju svog nepromišljenog zakona Build Back Better.

Video

Ažurirani prijedlog čini da izgleda…