Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNews'Mulja ljudi' oluja, pljačka kalifornijski Nordstrom u posljednjoj pljački vrhunskih trgovina

‘Mulja ljudi’ oluja, pljačka kalifornijski Nordstrom u posljednjoj pljački vrhunskih trgovina


Preko 80 ljudi navodno je u subotu navečer upalo i opljačkalo Nordstrom u Kaliforniji, prema višestrukim izvještajima o incidentu.

Pljačka se dogodila za nekoliko minuta. Lopovi naoružani samo pajserima i obučeni u skijaške maske jurili su iz Nordstroma u desetine i desetine automobila duž bloka. NBC izvještava.

Navodni napad se dogodio oko 21 sat, tačno u vreme zatvaranja Nordstroma, a policijska stanica je počela da prima pozive otprilike u to vreme, rekao je za KPIX 5 poručnik policije u Walnut Creeku Rajan Hibs. .

Hibbs je izjavio za KPIX da tek treba utvrditi vrijednost oduzete robe, ali tri osobe su već uhapšene zbog optužbi za pljačku i optužbe za oružje.

Direktor PF-a je rekao da je bila “rulja” ljudi. Chang je rekao za CBS SF. “Uletjela je policija. Osjećao sam se kao da gledam film. Bilo je neverovatno.”

Tviter je snimio svedoke koji su snimali raciju dok su pljačkaši bežali sa lica mesta sa ukradenom robom i trčali do svojih automobila.

Walnut Creek je zabilježio porast incidenata krađe u prodavnicama za 10% između 2021. i 262. godine, u odnosu na prethodnu godinu, prema podacima Policijske uprave Walnut Creek.

Masovna pljačka luksuzne robe izvršena je na Union Squareu u San Francisku u petak navečer samo 24 sata nakon pljačke Nordstroma.

Pogođene su luksuzne prodavnice kao što su Louis Vuitton, Burberry, Bloomingdales, Hermes i Fendi, kao i Walgreens i određeni dispanzeri za kanabis, navodi San Francisco Chronicle.

Tviter video snima scenu, koja prikazuje radnju Louis Vutton punu praznih polica i razbijenog stakla. Hiljade dolara robe je ukradeno, objavio je San Francisco Chronicle.

“Preplavićemo ovo područje policajcima u doglednoj budućnosti”, rekao je za novine William Scott, šef policije u San Francisku. “Učinit ćemo sve što treba da stanemo na kraj ovom ludilu.”

Pratite @michelle_shen10 da pratite ovog autora na Twitteru.

Izvor: USAToday.com

Objava ‘Mulja ljudi’ oluja, pljačka kalifornijski Nordstrom u posljednjoj od pljački vrhunskih trgovina prvi put se pojavila na News Dailyju.Source: https://philippinenewsdaily.com/mob-of-people-storms-robs-california-nordstrom-in-latest-of-high-end-store-robberies/

philippinenewsdaily.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments