Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsMladi Dolph nagradio ubijenog repera nagradom za Dan zahvalnosti

Mladi Dolph nagradio ubijenog repera nagradom za Dan zahvalnosti


MEMPHIS, Tennessee (AP) – Prijatelji i saradnici ubijenog repera Young Dolpha podijelili su ćurke za Dan zahvalnosti u susjednoj crkvi u petak u Memphisu, Tennessee, dva dana nakon što je ubijen usred bijela dana u njegovoj omiljenoj pekari.

Ovaj hip-hop umjetnik, koji je također vlasnik etikete i poznat po dobrotvornim radovima u svojoj zajednici, bio je uključen u organizaciju dobrotvorne akcije misionarske baptističke crkve St. James. Trebao je doći prije nego što je ubijen.

Neustrašivi, članovi njegove muzičke kuće, Paper Route Empire, zajedno sa crkvenim volonterima i društvenim aktivistima, podijelili su desetine ćuretina, mješavinu nadjeva i sos od brusnica – i rekli “sretan Dan zahvalnosti” – ljudima koji su prolazili pored crkve.

Mladi Dolph, rodom iz Castalije, organizirao je događaj. Volonteri su sjedili u tišini među sobom, ili u reflektirajućoj tišini dok je muzika svirala izvan crkve.

Bee Bee Jones (38) je uposlenik etikete i 30 godina je pomagao prenijeti hranu svom prijatelju.

“Kada čujem njegovu muziku, jednostavno se slomim”, rekao je Jones, koji je razgovarao s novinarom dok je sjedio na zadnjem braniku kamiona U-Haul punog 300 ćuraka. “Istina u svemu tome, i odakle je došao, to je ono što me ponekad zaista uhvati. Želio bi da i dalje dajemo, ali to je upravo ono što treba da radimo. Došao je iz ničega, ali je želio da se pobrine da svi dobiju nešto.”

Policija je u petak nastavila potragu za mogućim osumnjičenima za zločin, koji je šokirao Memphis i industriju zabave. Dvojica muškaraca viđena su kako izlaze iz Mercedesa bijele limuzine i pucaju u Mladog Dolfa, navodi policija.

Mladi Dolph je zapravo bio Adolph Thornton Jr. i njegovo ubistvo izazvalo je bijes protiv nasilja u Memphisu, gdje je u posljednja dva mjeseca došlo do pucnjave u K-8 školama, poštama, trgovinama i drugim lokacijama.

Policijska uprava Memphisa izvještava da je ove godine počinjeno 255 ubistava u Memphisu. Ove brojke premašuju prošlogodišnjih 244. To je dodatak hiljadama incidenata vezanih za oružje prijavljenih tokom prošlog septembra.

U izjavi o ubistvu mladog Dolpha, direktorica odjela za zdravstvo okruga Shelby dr. Michelle Taylor nazvala je nasilje oružjem u Memphisu epidemijom.

“Ključ za rješavanje beskonačnog ciklusa pucnjave i pucnjave iz odmazde u našoj zajednici je izliječiti generacijsku traumu zbog koje se čini da je nasilje jedino rješenje za sukob”, rekao je Taylor.

Neki lideri zajednice izrazili su frustraciju što toliki pokušaji rješavanja zločina vezanih za oružje – sastanci zajednice, napori da se dodaju policajci, povećana sredstva za prevenciju kriminala, dani sjećanja na žrtve ubistava, rad s bivšim članovima bande da intervenišu u sporovima – nisu radio.

Van Turner je predsjednik lokalnog ogranka NAACP-a. Ima i dva sina. Turner će sljedeće sedmice biti domaćin foruma na kojem će se razgovarati o načinima smanjenja nasilja nad oružjem.

“Nekako sam rastrgan, jer ljudi kažu da uvijek radimo ove stvari i ništa se ne dešava,” rekao je Turner. „Ali onda, ako ništa ne učinimo, šta će se desiti? Ništa. Ali to ne znači da prestajemo. Ako ništa ne uradimo, odustali smo.”

Jason Lawrence Turner, viši pastor kršćanske crkve na Bulevaru Mississippi, bio je uključen u rješavanje zločina s oružjem i mentorstvo mladih u Memphisu. Rekao je da je vrijeme za “korekciju kursa”.

„Biće potrebna saradnja vladinih agencija, svakako crkava i građana, da učine svoj deo da skrenemo ove slučajeve nasilja“, rekao je pastor. „I, takođe, da se uvede veća odgovornost u zajednicu tako da, kada postoje ovakvi slučajevi, nije odgovornost za one u zajednici da uzmu pravdu u svoje ruke.”

Ove godine obilježava se 100. godišnjica njegove crkve. Postavio je mentorske programe za pomoć djevojčicama i dječacima u srednjoj i srednjoj školi. Kako bi pomogla djeci da se izbore sa nasiljem, crkva je usvojila tri škole.

“Nije sve na provođenju zakona,” rekao je Turner. “Primjena zakona se pojavljuje nakon što je počinjeno krivično djelo. Imamo odgovornost da spriječimo da se ti zločini počine.”

Poput Džonsa – saradnika izdavačke kuće – i drugih dugogodišnjih prijatelja, Sheena Crawford je zvala Mladog Dolfa njegovim nadimkom iz detinjstva, Mane Mane.

Rado se prisjeća vremena koje je provela igrajući košarku sa svojim djedom i njihovim sestrama u blizini St. Jamesa. Crawford je izjavio da voli košarku i da je bio tih kao dijete.

Crawford je ožalošćena, ali je i dalje razočarana zbog nemogućnosti da postigne napredak u borbi protiv nasilja.

„Moja anksioznost je samo preko krova“, rekla je. “Kada izađem iz svojih vrata, bojim se da će mi se nešto dogoditi, ili da će se nešto dogoditi mojoj djeci. To nema nikakvog smisla.”

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava Mladi Dolph odao počast ubijenom reperu sa nagradom u Turskoj za Dan zahvalnosti pojavio se prvi put na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/young-dolph-honors-slain-rapper-with-thanksgiving-turkey-giveaway/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments