Prošlonedjeljna potvrda FBI-a da je promatrao mjesto u blizini deponije u New Jerseyu kao moguće mjesto sahrane bivšeg šefa Teamstersa Jimmyja Hoffe najnoviji je razvoj događaja u potrazi koja je počela kada je nestao 1975. godine.

Fox NewsFox Nation izvještava da FBI istražuje Hoffino mjesto sahrane.

Ova otkrića su bila dio Fox Nation serije “Riddle, The Search For James R. Hoffa” i bila su tema četvrte epizode dostupne putem streaming servisa.

Fox Nation je u martu 2020. angažovao kompaniju Ground Penetrating Radar Systems da izvrši podzemno istraživanje lokacije, s tehničarom koji opisuje velike komade okruglog metala za koje se kaže da je Hoffa zakopan in.

LOV NA JIMMY HOFFU: IZVJEŠTAVANJE FOX NEWS-a moglo bi izazvati nova istraživanja u NJU DŽERSIJU

U saopćenju, FBI je naveo da je FBI dobio nalog za pretres od FBI-a da izvrši istraživanje mjesta ispod zračne staze Pulaski. Od 25. do 26. oktobra, agenti FBI-a iz terenskih ureda u Newarku i Detroitu sproveli su istraživanje. Ovi podaci se trenutno ispituju. Nismo u mogućnosti da damo bilo kakve dodatne informacije jer je sud zapečatio potvrdu o nalogu za pretres.

Bilo je mnogo teorija o Hoffinom nestanku od njegovog izvještaja. Međutim, većina njih je vezana za izdavanje knjige. Ovo su samo neke od najzanimljivijih teorija:

teorija:

Anthony Provenzano, vođa mafije iz New Jerseya,…