Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsMilioni se vraćaju na odmor. Kućno testiranje na COVID postavlja izazove...

Milioni se vraćaju na odmor. Kućno testiranje na COVID postavlja izazove za javne službenike u oblasti javnog zdravlja: ažuriranja uživo


Hiljade ljudi koji ove sedmice putuju za praznike prvo će se testirati na COVID-19 bez ljekara, laboratorije ili bilo kakvog medicinskog nadzora.

Iako su ovi brzi kućni testovi pozdravljeni kao velika pogodnost i pametan način zaštite voljenih osoba, oni su također postavili značajan izazov za službenike javnog zdravlja. Kako agencije mogu sveobuhvatno pratiti slučajeve i trendove kada mnogi potrošači ne prijavljuju rezultate kućnog testiranja?

Državni i savezni zdravstveni službenici rade od marta 2020. kako bi poboljšali svoju sposobnost otkrivanja, prijavljivanja i praćenja slučajeva povezanih s COVID-19. Zvaničnici u javnom zdravstvu kažu da je prijavljivanje slučajeva ključno za otkrivanje trendova i skokova, tako da bolnice mogu biti spremne na priliv pacijenata koji traže liječenje.

No, nejasno je koliko često kupci prijavljuju rezultate desetak ovlaštenih kućnih testova na koronavirus koji obično daju rezultate za 15 minuta izvan laboratorije ili ordinacije. A slijepa tačka u vezi s podacima javnog zdravstva će se povećati.

Privatni proizvođači testova već rade više kućnih testova na antigen nego standardnih laboratorijskih testova – a jaz bi se mogao skoro udvostručiti sljedećeg mjeseca kako novi kućni testovi preplave tržište.

— Ken Alltucker, USA TODAY

Najnovije vijesti također možete pronaći ovdje:

►Počevši od ponedjeljka, bolnice u Massachusettsu morat će smanjiti nehitne zakazane procedure zbog nedostatka osoblja i dužeg boravka pacijenata, prema državnim zdravstvenim vlastima.

►Broj zraka…Source: https://philippinenewsdaily.com/millions-return-to-holiday-travel-home-covid-testing-raises-challenges-for-public-officials-in-the-field-of-public-health-live-updates/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments