Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsMichael Strahan idući mjesec odlazi u svemir na Blue Origin letu

Michael Strahan idući mjesec odlazi u svemir na Blue Origin letu


Kovoditelj “Dobro jutro Ameriko” Michael Strahan ide u svemir sljedećeg mjeseca.

Strahan će u nedjelju napuniti 50 godina i pridružiti se Lauri Shepard Churchley (starija kćer astronauta Alan Shepard) u svemirskoj misiji 9. decembra na brodu New Shepard. Ova letjelica je dobila ime po njenom ocu, prvom Amerikancu koji je kružio oko Zemlje.

Blue Origin Flight, let kompanije Jeffa Bezosa, prevoziće četiri plaćena klijenta. Ovo će također učiniti Blue Origin trećom letjelicom New Shepard koja će lansirati ljude u orbitu ove godine.

Blue Origin ne objavljuje cijenu ulaznica za kupce koji plaćaju.

Let od 10 minuta, pet minuta manje od leta Alana Sheparda Mercury iz 1961. godine, pokrenut će se iz zapadnog Teksasa sa šest osoba, dva više od prethodna dva ovogodišnja leta s ljudima.

Slično prethodnim izletima, Strahanov let će vjerovatno uključivati ​​oko tri minuta bestežinskog stanja i pogled na zakrivljenost Zemlje. Putnici su izloženi skoro 6 G, ili šest puta većoj sili Zemljine gravitacije, dok se kapsula spušta.

Strahan, koji je 15 godina igrao u Nacionalnoj fudbalskoj ligi za New York Giants, izvijestio je o prvom letu Blue Origin-a za “Dobro jutro Ameriko”.

“Želim da idem u svemir”, rekao je Strahan…Source: https://gt-ride.com/michael-strahan-going-into-space-next-month-on-blue-origin-flight/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments