Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsMichael Cohen na CNN-u nekoliko sati nakon objavljivanja: 'Neću biti jedini'

Michael Cohen na CNN-u nekoliko sati nakon objavljivanja: ‘Neću biti jedini’


Michael Cohen Bivši lični advokat i posrednik bivšeg predsjednika Donalda Trumpa pojavio se u ponedjeljak na CNN-u, samo nekoliko sati nakon što je pušten iz kućnog pritvora

“Dugo sam čekao ovaj dan”, rekao je Cohen voditeljici Alisyn Camerota dok joj se pridružio u studiju za “CNN Newsroom”.

Cohen je u decembru 2018. dobio kaznu od tri godine zatvora, nakon što je Cohen priznao krivicu za poreznu prevaru, kršenje finansiranja kampanje i laganje Kongresu.

Kršenja finansiranja kampanje vezana su za njegovu ulogu u organiziranju tihih isplata novca dvjema ženama – zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels i manekenki Karen McDougal – kako bi ih spriječio da daju javne izjave tokom predsjedničke utrke 2016. o navodnim vanbračnim vezama s Trumpom. Cohen je tvrdio da ga je režirao Trump.

„Želim da obećam vama i svim vašim gledaocima: možda sam bio krivično gonjen, a trenutno sam jedini, ali neću biti jedini“ koji će biti procesuiran zbog tihih isplata novca i za druge zločine vezane za Trumpa, rekao je Cohen Cameroti.

Rekao je da su tu ulogu odigralo troje najstarije Trumpove djece, kao i Alen Vajselberg, dugogodišnji finansijski direktor Trampove organizacije, ko ste vi? jula uhapšen i optužen za poreska krivična dela

“Bilo je dosta ljudi [involved]“, rekao je Cohen. “Eric Trump je bio umiješan, očigledno Allen Weisselberg, koji je već pod optužnicom, Don Jr., Ivanka. Ovo je uključivalo mnogo ljudi. Nisam bio samo ja. Ovo nije bio razgovor jedan na jedan s Donaldom. Grupa je bila mnogo veća. Ostavimo to na tome.”

Cohen je u ponedjeljak rekao da će nastaviti da daje punu saradnju tekućim istragama, uključujući istragu okružnog tužioca Manhattana o Trump Organization i Weisselbergu.

Cohen je u prošlosti davao slična predviđanja o Trumpovoj najstarijoj djeci. Upitan zašto nisu podignute dalje optužnice, on je rekao: “točkovi pravde se polako okreću, ali na kraju dana završe puni krug.”

Pogledajte intervju u nastavku.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post Michael Cohen na CNN-u satima nakon objavljivanja: ‘Neću biti jedini’ prvi put se pojavio na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/michael-cohen-on-cnn-hours-after-release-i-will-not-be-the-only-one/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments