Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsMeđunarodni zvaničnici strahuju od najgoreg: pritisnite za dokaz da je kineska teniska...

Međunarodni zvaničnici strahuju od najgoreg: pritisnite za dokaz da je kineska teniska zvijezda sigurna


Zvaničnici i pristalice širom svijeta i dalje insistiraju na dokazima. Kineska popularna teniska superzvijezda Peng Shuai bezbedna je nakon što je nestala iz vida početkom ovog mjeseca kada je optužila bivšeg člana kineske vlade za seksualni napad.

Vlada prijeti da će držati poznatu sportsku ličnost protiv njene volje jer je pričala o napadu moćnog muškarca na nju.

kratak video o zeniKina je pustila Penga u subotu, a ispostavilo se da je on Peng. nedovoljno da ublaži strahove za njenu sigurnost, rekla je čelnica Ženskog teniskog saveza zadužena za događaje širom svijeta.

“Ostaje nejasno da li je slobodna i sposobna da sama donosi odluke i preduzima akcije bez prisile ili spoljnog mešanja”, rekao je izvršni direktor WTA Steve Simon u izjavi.

U petak su Ujedinjene nacije pozvale na dokaz Pengove lokacije. WTA je zaprijetila da će prekinuti sve veze s ovom nacijom.

Sekretar za štampu Bijele kuće Jen Psaki rekla je u petak da je Bidenova administracija “duboko zabrinuta” za Penga.

Serena Williams pridružila se drugim međunarodnim teniskim zvijezdama. U četvrtak možete govoriti u njeno ime

“Nadam se da je bezbedna”, napisao je Vilijams na Tviteru. “Ovo se mora istražiti i ne smijemo šutjeti.”

Peng je tvrdila da ju je bivši potpredsjednik premijera Zhang Gaoli prisiljavao na seks u njihovoj kući. Ovo je prema snimcima ekrana preuzetim sa objave na društvenim mrežama koja je izbrisana 2. novembra. Kineski cenzori su uklonili objavu za manje od 30 minuta. Peng je također uklonjen iz vidokruga tog dana.

Kineska vlada tek treba javno priznati da su takve optužbe iznesene.

Kineska državna televizija, novinska agencija koja je pokrenuta ranije ove sedmice, objavila je vrlo sumnjivu e-poštu, navodno od Peng Simona, ali Peng je demantovala njene tvrdnje.

Glasnogovornica UN-a za ljudska prava Liz Throssell rekla je novinarima u petak da je „važno imati dokaz o [Peng’s] gdje se nalazi i blagostanje — a mi bismo pozvali da se vodi istraga uz punu transparentnost njenih navoda o seksualnom napadu.”

Sajmon iz WTA rekao je za CNN u četvrtak da je spreman da se odrekne stotina miliona dolara u poslovanju u Kini ako Peng ne bude u potpunosti objašnjena i njene optužbe ne budu istražene.

„Žene treba poštovati, a ne cenzurisati“, rekao je.

Simon je rekao da je Peng insistirao na tome od strane Kineskog teniskog saveza. Međutim, nemoguće je doći do Penga.

Simon misli da je mejl državne televizije lažan. Nazvao je to “nekakvim nameštenim saopštenjem” i rekao za CNN da nije dobio nikakav odgovor od Peng. Možete odmah da pišete na svoju adresu e-pošte.

E-mail “samo izaziva moju zabrinutost u pogledu njene sigurnosti i gdje se nalazi”, rekao je Simon u izjavi. „Teško mi je da poverujem da je Peng Šuai zaista napisala mejl koji smo primili ili veruje u ono što joj se pripisuje… neće nam biti prijatno dok ne budemo imali priliku da razgovaramo s njom.”

U petak je novinarka koja radi za državni emiter također podijelila fotografije Peng koje je ona navodno objavila na društvenim mrežama, međutim, to nije moglo odmah biti potvrđeno.

Kina bi trebala biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. u februaru i ovaj skandal bi mogao uzrokovati ozbiljne probleme Kini. Već je bilo govora o bojkotu događaja. Kineske povrede ljudskih prava.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod<Source: https://gt-ride.com/international-officials-fear-the-worst-press-for-proof-chinas-tennis-star-is-safe/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments