Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsLeBron suspendirao jednu utakmicu, Isaiah Stewart dvije utakmice zbog svađe

LeBron suspendirao jednu utakmicu, Isaiah Stewart dvije utakmice zbog svađe


LeBron James iz Los Angeles Lakersa suspendovan je na jednu utakmicu, a Isaiah Stewart iz Detroita suspendovan je dvije utakmice zbog svoje uloge u ružnom incidentu tokom nedjeljne utakmice Lakers-Pistons.

Zvaničnici NBA lige objavili su u ponedjeljak da će suspenzije uticati na utakmice u utorak. Džejms će izostati sa posete Lejkersa Medison Skver Gardenu, gde igraju protiv Njujork Niksa. Stewart će propustiti domaću utakmicu Pistonsa protiv Miamija u utorak i njihovu utakmicu u srijedu u Milwaukeeju.

James će morati izgubiti oko 284.000 dolara, a Stewart 45.000 dolara. Džejms je bio četiri puta NBA šampion i tri puta sa istim timom već 19 godina. Ovo će mu biti prva suspenzija.

Los Anđeles: Pistonsi i Lejkersi će se ponovo sastati u nedelju. James i Stewart imaju pravo da igraju.

Stewart je, navodi NBA, disciplinski kažnjen zbog “eskalacije svađe na terenu uzastopnim i agresivnim proganjanjem… Jamesa na nesportski način”. James je zaslužio suspenziju “zato što je neoprezno udario Stewarta u lice i pokrenuo svađu na terenu”, saopštila je NBA.

Incident se dogodio u trećoj četvrtini, počevši kada su se Stewart i James borili za poziciju u slobodnom bacanju. Činilo se da su James i Stewart bili zapetljani u zagrljaju. Džejms je zatim zamahnuo laktom prema Stjuartu, uspostavljajući kontakt. Stjuart je brzo primetio da mu krv curi iznad očiju. James je, kako se činilo, pokušao smiriti situaciju nakon što je shvatio da je stupio u kontakt sa Stewartom i izvukao krv.

Nije trebalo dugo da se većina igrača iz oba tima – zajedno sa sudijama, trenerima i sigurnosnim osobljem – pridruže borbi i pokušaju da Jamesa i Stewarta odvoje. James je uspostavio kontakt sa Stewartom u roku od 25 sekundi. Na parketu je bilo 25 igrača. Sudija Phenizee ransom pridružio se Jamesu.

Činilo se da hladnija glava pobjeđuje na neko vrijeme. Dok se činilo da se Stewart sve više uznemiravao kako je napredovao, saigrači i treneri su ga vodili dalje od mjesta gdje se kontakt dogodio. Zatim je pokušao da se vrati – u više navrata – i potrči prema Džejmsu. Određeni broj ljudi mu je opet prepriječio put i pobrinuo se da incident ne postane ružniji.

Dwane Casey, trener Pistonsa, rekao je da je Stewartu potrebno osam šavova da bi zacijelio ranu i da Stewart ne zaslužuje suspenziju zbog svoje reakcije.

“Oko mu je napuklo do kraja. Bio je uznemiren s razlogom”, rekao je Kejsi.

Stewart je napustio zemlju, činilo se da ponovo trči, a postojala je zabrinutost da bi Stewart mogao pokušati da se vrati na pod ulaskom u drugi tunel. Čuvar Pistonsa, Cory Joseph, čak je krenuo prema tom tunelu, za svaki slučaj — i to uz blagoslov sudije Scotta Fostera, šefa ekipe na utakmici.

“Nakon što je Isaiah Stewart napustio teren, Cory je očekivao da bi mogao zaobići stražnji dio kuće i ući na klupu Lakera sa suprotne strane”, rekao je Foster novinaru bazena nakon utakmice. “Dakle, namjeravao je da ga presretne. Zapravo sam rekao Coryju da bi to bilo dobro.”

Stewart je dobio dvije tehničke greške, a James, Flagrant Fol Penal 2 je dosuđen. Oba igrača su potom izbačena.

Džejmsa je liga sankcionisala više puta u prošlosti. Dobio je kazne za bilo šta od prevrtanja, preskakanja konferencija za novinare i udaranja nogom u bocu vode. Ali suspenzija mu je prva i znači da će propustiti usamljenu utakmicu Lakersa ove sezone u Madison Square Gardenu – jednoj od njegovih omiljenih arena.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post LeBron suspendirao jednu utakmicu, Isaiah Stewart dvije utakmice zbog svađe pojavio se prvi na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/lebron-suspended-one-game-isaiah-stewart-two-games-for-altercation/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments