Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsLamanš: Prevrnuo se čamac za migrante; najmanje 31 mrtav

Lamanš: Prevrnuo se čamac za migrante; najmanje 31 mrtav


U srijedu su francuski policajci viđeni kako patroliraju obalom u potrazi za migrantima iz Wimereuxa u sjevernoj Francuskoj. Prema navodima vlasti, nekoliko migranata se udavilo, a drugi su povrijeđeni u potonuću svog broda kod Calaisa na La Manšu dok su pokušavali doći do Britanije.
preko Associated Pressa

PARIZ (AP) – Najmanje 31 migrant na putu za Britaniju poginuo je u srijedu kada je njihov čamac potonuo u kanalu Lamanš, u, kako je francuski ministar unutrašnjih poslova nazvao najvećom tragedijom koja uključuje migrante na opasnom prijelazu do sada.

Gerald Darmanin (ministar unutrašnjih poslova) rekao je da se vjeruje da je čamac prevozio 34 osobe. Vlasti su pronašle 31 tijelo – uključujući tijela pet žena i jedne mlade djevojke – i dvoje preživjelih, rekao je on. Nepoznato ostaje jedna osoba. Nepoznate su nacionalnosti onih koji su putovali.

Sve veći broj izbjeglica koje bježe od rata ili siromaštva riskira opasno putovanje malim i neprikladnim plovilima u Francusku. Nadaju se da će pronaći azil ili bolje prilike u Britaniji.

Francuzi i Britanci su i dalje provodili zajedničku operaciju traženja preživjelih u srijedu kasno.

Migrantima se pomaže da iskrcaju iz broda za spašavanje Kraljevske nacionalne ustanove za spašavanje na plaži u Dungenessu, na jugoistočnoj obali Engleske, u srijedu nakon što su prešli Lamanš.

U srijedu, nakon što su prešli Lamanš, migrantima je pomogla Kraljevska nacionalna ustanova za spašavanje u Dungenessu.
Getty Images – Ben Stansall

Darmanin, francuski novinar u Calaisu rekao je da su četvorica osumnjičenih…Source: Lamanš: Prevrnuo se čamac za migrante; najmanje 31 mrtav


https://gt-ride.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments