Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsKyle Rittenhouse nije kriv po svim optužbama za ubistvo

Kyle Rittenhouse nije kriv po svim optužbama za ubistvo


Kyle Rittenhouse je bio stanovnik Ilinoisa koji je pucao i ubio tri osobe na protestu u Wisconsinu 2013. Rittenhouse nije proglašen krivim po svim tačkama optužnice.

Nakon četiri dana vijećanja, 12-člana porota donijela je presudu u petak. Ispred zgrade suda demonstranti u znak podrške i protiv Rittenhousea čekali su presudu. Rittenhouse se suočio sa ukupno šest optužbi. Ovo uključuje optužbe za neoprezno ubistvo prvog stepena i bezobzirno ugrožavanje.

Ritenhaus je ubio dvojicu muškaraca i ubio trojicu tokom demonstracija održanih u Kenoshi prošlog ljeta. policijska pucnjava u Jacoba Blakea, crnca. Rittenhouse (17 godina) rekao je porotniku da je na protest ponio poluautomatsko oružje u stilu AK, kojim je zaštitio svoju imovinu od izgrednika.

Rittenhouse je ubio Josepha Rosenbauma u 36. godini, kada nije bio naoružan i pratio Rittenhousea u sukobu. Ovaj video sa suđenja pokazuje.

Jason Lackowski, bivši marinac, svjedočio je na suđenju da Rittenhouse nije smatrao Rosenbauma prijetnjom, koji je također nosio pušku AR-15.

Rosenbaum je tražio od Lackowskog “veoma otvoreno da ga upucaju” i učinio je “pogrešno koračanje… da navede nekoga da nešto učini”, svjedoči Lackowski.

“Nakon što je to učinio nekoliko puta, okrenuo sam mu leđa i ignorirao ga”, dodao je Lackowski.

Ritenhaus je, međutim, svedočio da je Rozenbaum bio njegova meta jer je imao strah za sopstveni život.

“On me je jurio. “Pratio me je. Prije te noći prijetio mi je da će me ubiti”, rekao je Rittenhouse. “Nisam htio da ga upucam. Pokazao sam na njega jer je stalno trčao prema meni i nisam htio da me juri.”

Ritenhaus je takođe izjavio da je otišao u Kenošu po medicinsku pomoć i da je nosio torbu sa lekarima. Međutim, Rosenbaumu nije pružio prvu pomoć nakon što ga je upucao. Dok je čovjek umirao, Rittenhouse je umjesto toga nazvao hitnu. Rittenhouse je telefonirao prijatelju. Video dokazi na suđenju otkrili su da je potom pobjegao sa lica mjesta.

Rittenhousea je zaustavilo nekoliko svjedoka koji su rekli da se kandidirao za policiju.

U pokušaju da zaustavi Rittenhousea, 26-godišnji Anthony Huber udario je Rittenhousea na skejtbordu. Ritenhaus je otvorio vatru na Hubera iz pištolja i pucao mu jednom u grudi. Kasnije je umro.

Rittenhouse je također ranio bolničara Gaigea Grosskreutza. Grosskreutz je također bio naoružan pištoljem. Međutim, Rittenhouse ga je upucao. Svjedočio je da su mu ruke bile podignute da se preda.

Rittenhouse je prošle sedmice plakao na tribini dok je svjedočio o toj večeri.

Ponekad je napetost tokom suđenja bila velika. U jednom trenutku sudija Bruce Schroeder je čak raspustio porotu. da ljutito viče na tužioca Tomasa Bingera, zbog ispitivanja koje je ranije bilo nedopustivo. To je dovelo do toga da je pravni tim Rittenhousea zatražio od Schroedera da proglasi poništeno suđenje, što je na kraju propalo.

Schroeder je također doveo u pitanje osnovnu tehnologiju. Funkcija zumiranja prstima koja je predstavljena kao dokaz zbunila ga je. brbljao o nevoljiOn je navodno bio redovan korisnik svog telefona. U jednom trenutku na suđenju Šrederov telefon je počeo da zvoni. Odsvirala je pjesmu Lija Grinvuda “God Bless the USA”, omiljenu miting pjesmu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Schroeder je u jednom danu izabrao žiri za The New York Times. “neobično brz proces” koji je rezultirao “pretežno bijelim” žirijem. Nakon nekoliko dana, jedan porotnik je otpušten. zbijajući rasističku šalu o Blejku ― Crncu koga je ubila policija Kenosha ― zameniku.

“Zašto je bilo potrebno sedam hitaca da se upuca Jacob Blake?” upitao je porotnik zamjenika. Porotnik je tada odgovorio: “Zato što su ostali bez metaka.”

Objavljena je odluka žirija. stotine vojnika Nacionalne garde Bili smo na Kenoshin zahtev, u pripravnosti. Tony Evers (D).

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava Kyle Rittenhouse nije kriv za sve optužbe za ubistvo pojavila se prvo na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/kyle-rittenhouse-not-guilty-on-all-murder-charges/

gt-ride.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments