Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsKongres proširuje istragu prevara u javno-privatnom partnerstvu na više online finansijskih kompanija

Kongres proširuje istragu prevara u javno-privatnom partnerstvu na više online finansijskih kompanija


Tokom pandemije pokrenuta je istraga kongresnog podkomiteta o finansijskim prijevarama. Ove sedmice je proširio svoju istragu o online pozajmljivanju kako bi uključio dva najvažnija procesora pomoći za koronavirus.

Zastupnik James Clyburn (DS.C.), predsjedavajući Odabranog podkomiteta za korona virusnu krizu poslao je u utorak pisma Blueacornu, Womply, i zatražio informacije o prevenciji prijevara. I jedni i drugi su se pojavili kao glavni igrači koji su spojili tehnologiju i finansiranje kako bi ubrzali kreditiranje kroz vladin program zaštite plate.

Womply nije imao iskustva s pozajmljivanjem prije COVID-19, a Blueacorn nije postojao, ali zajedno su kompanije zabilježile više od 3 milijarde dolara naknada – nadmašivši svoje direktne konkurente.

Startapi nisu banke, već su radili kao posrednici, marketinški za preduzeća koja se bore i brzo odobravajući kredite kod partnerskih banaka, uz podršku Uprave za mala preduzeća. Kompanije zarađuju svoj novac kroz državnu naknadu za omogućavanje kredita.

“Nažalost, mnoge od ovih naknada su možda zarađene obradom lažnih ili neprikladnih zahtjeva za kredit”, napisao je Clyburn u svom pismu tražeći mnoštvo internih dokumenata o usklađenosti, uključujući “e-poruke, dnevnike i transkripte soba za ćaskanje, direktne elektronske poruke i zapisnike” koji razgovarali o finansijskom kriminalu.

Womply je radio sa 17 zajmodavaca i obradio 1,4 miliona zajmova u ukupnom iznosu od više od 20 milijardi dolara iz vladinog programa od 800 milijardi dolara. Clyburn prenosi da…Source: https://philippinenewsdaily.com/congress-expands-ppp-fraud-investigation-to-more-online-financial-companies/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments