Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsKineski fotograf se izvinjava zbog Diorove slike koju su kritikovali kao povlađivanje...

Kineski fotograf se izvinjava zbog Diorove slike koju su kritikovali kao povlađivanje Zapadu


Nakon francuskog luksuznog modnog brenda Luxe, kineski fotograf se izvinio Dioru, fotografija visokog profila azijske manekenke skinuta je nakon pritužbi da nije u skladu sa zapadnim standardima i stereotipima.

“Dior, kao i uvijek, poštuje osjećaje kineskog naroda… Ako pogriješite, [Dior] mora biti otvoren za primanje povratnih informacija i ispraviti ih na vrijeme”, napisala je modna kuća na svom Weibo nalogu u srijedu, prenio je BBC.

Prema izjavi kompanije, Chen Manov poznati kineski fotograf Chen Man kreirao je ovu sliku kao umjetničko djelo koje je prikazano na izložbi A. Lady Dior u Šangaju. Ovo je bila ilustracija i nije namijenjena za reklamiranje. Nakon haosa, fotografija je uklonjena, a izložba je zatvorena u srijedu.

Chen se izvinila. Podijelila je posao koji je obavila ove sedmice putem svojih naloga na društvenim mrežama, ali nije spomenula Dior.

“Krivim sebe za svoju nezrelost i neznanje” u svojim ranijim radovima, napisao je Čen (41) na Weibou. “Ja…Source: https://gt-ride.com/chinese-photographer-apologizes-for-dior-image-droppings-criticized-as-pandering-to-west/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments