Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsKevinu Spaceyju je naređeno da plati 31 milion dolara za gubitke 'House...

Kevinu Spaceyju je naređeno da plati 31 milion dolara za gubitke ‘House of Cards’


LOS ANĐELES (AP) – Kevin Spejsi i njegove producentske kuće moraju da plate studiju koji stoji iza “House of Cards” više od 30 miliona dolara zbog gubitaka nastalih otpuštanjem zbog seksualnog nedoličnog ponašanja, prema arbitražnoj odluci donetoj u ponedeljak.

U dokumentu koji je podnesen Višem sudu u Los Angelesu u kojem se traži odobrenje sudije za presudu kaže se da su arbitri utvrdili da je Spacey prekršio zahtjeve njegovog ugovora o profesionalnom ponašanju tako što je „postupio u vezi s nekoliko članova ekipe u svakoj od pet sezona u kojima je glumio i izvršna produkcija House of Cards.”

MRC, studio iza “House of Cards”, morao je otpustiti Spaceyja, zaustaviti produkciju šeste sezone serije, prepisati je kako bi uklonio Spaceyjev centralni lik i skratio je sa 13 na osam epizoda kako bi ispoštovao rokove, što je rezultiralo desetinama miliona gubitke, navodi se u dokumentu.

„Sigurnost naših zaposlenih, kompleta i radnog okruženja je od najveće važnosti za MRC i zašto smo krenuli da se zalažemo za odgovornost“, navodi se u saopštenju MRC-a u ponedeljak.

Predstavnici Spaceyja nisu odgovorili na e-mail u kojem se traži komentar. Njegovi advokati su tvrdili da glumčeve radnje nisu bile značajan faktor u gubicima emisije. Nakon duge pravne bitke koja je trajala više od tri decenije i osmodnevnog ročišta, koja je bila tajna od javnosti za…Source: Kevinu Spaceyju je naređeno da plati 31 milion dolara za gubitke ‘House of Cards’

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments