Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsKenosha je miran unatoč nizu protesta nakon presude Rittenhouse

Kenosha je miran unatoč nizu protesta nakon presude Rittenhouse


U petak navečer, demonstranti su se okupili ispred zgrade suda Kenosha u Wisconsinu. Porota je proglasila Kylea Rittenhousea nevinim po svim optužbama. Učestvovali su u mirnim demonstracijama koje su bile i napete i na kraju nenasilne.

Guverner Wisconsina Tony Evers (D) upozorio je 500 vojnika Nacionalne garde prije presude u pokušaju da obeshrabri ponavljanje prošlogodišnjih nemira dok su Amerikanci izašli na ulice protestirajući protiv policijske brutalnosti.

Rittenhouse, koji je bio naoružan puškom u stilu AR-15 i ubio dvije osobe, nanio je još jednu povredu prošlog ljeta u sklopu demonstracija za rasnu pravdu održanih u Lakeside Cityju zbog strijeljanja Jacoba Blakea (Crnac). (Blejk nije povređen nakon što je sedam puta upucan u leđa. Ritenhaus, 17, ušao je u Kenošu kao način da zaštiti infrastrukturu u tom području.

Oslobođen je pet optužbi u petak popodne, što uključuje ubistvo prvog stepena iz nehata. Ritenhausova tvrdnja u samoodbrani je očigledno imala odjek kod 12 porotnika.

Njegove pristalice, koje uglavnom potiču s političke ljevice, sukobile su se s protivnicima ispred Kenoshine zgrade suda. prema The Daily Beast.

Činilo se da su Rittenhouseovi kritičari općenito očekivali oslobađajuću presudu. Bilo je nekoliko protesta u drugim dijelovima zemlje zbog kontroverzne presude Rittenhousea.

Portlandska policija objavila je nerede nakon što se gomila od 100 do 200 demonstranata okupila ispred zgrade suda u centru grada, razbila prozore u blizini i vandalizirala druge zgrade. izvještavaju lokalne novinske kuće. Portland CBS podružnica KOIN izvijestila je da je jedna osoba privedena u policiju.

Njujorčani su se okupili ispred Barclays centra u Bruklinu. Ovo je mjesto gdje su se prošlog ljeta održale velike demonstracije rasne pravde. Stotine ljudi je navodno marširalo od mjesta događaja do Bruklinskog mosta koji povezuje općinu s Manhattanom. Kleknuli su za žrtve policijske brutalnosti.

U gradovima kao što je Toronto, prijavljeni su manji protesti u Chicagu i Oaklandu u Kaliforniji.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post Kenosha je miran unatoč nizu protesta nakon presude Rittenhouse prvi put se pojavio na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/kenosha-is-peaceful-despite-a-slew-of-protests-following-the-rittenhouse-verdict/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments