Najnovija krađa iz Apple prodavnice u sjevernoj Kaliforniji od strane mafije bila je razbijanje i otimanje u srijedu. Ovo je samo jedna od mnogih drskih provala koje se vrše u nekoliko američkih gradskih područja.

Prema navodima vlasti, četvorica muškaraca ušla su u Apple prodavnicu u Santa Rosi 55 milja sjeveroistočno od San Francisca i ukrala preko 20.000 dolara robe.

LA LOPOVI NAPALI KALIFORNIJSKO OBEZBEĐENJE U POSLJEDNJEM UDARCU I GRABI KALIFORNIJI

Prema policijskoj upravi Santa Rosa, oni su pobjegli automobilom i imali su između 14 i 18 godina. Bili su prekriveni maskama i crnom odjećom.

Slične provale prijavljene su u Los Angelesu i području Bay Area.

Petorica osumnjičenih u Los Anđelesu opljačkali su Nordstrom Topangu za robu vrijednu 25.000 dolara i nanijeli sprej za medvjede na zaštitara nekoliko sati nakon krađe Applea. Osumnjičeni su provalili u drugi Nordstrom u trgovačkom centru istočno od Los Angelesa koristeći čekić i druge alate.

Četvorica osumnjičenih koji su umiješani u posljednju provalu napali su u srijedu Apple prodavnicu u Santa Rosi u Kaliforniji, saopštile su vlasti.

Policijska uprava Los Anđelesa takođe je morala da se nosi sa preko 100 pljački u kojima su osumnjičeni pratili svoje žrtve iz različitih delova Los Anđelesa.

Tokom vikenda u San Franciscu, Oaklandu i okolnim predgrađima bilo je brojnih otkupnina u maloprodajnim radnjama, apotekama i dispanzerima marihuane.

Apoteku u Oaklandu pogodila gomila lopova u pokušaju drskog pokušaja pljačke snimljen na snimku Video

KLIKNITE OVDJE ZA APLIKACIJU FOX NEWS

Guverneru. Gavin Newsom je stvorio radne grupe za rješavanje problema.

Čikago je također vidio slične krađe, s tim da je jedan butik Louis Vuittona imao između 100.000 i 200.000 dolara vrijednosti…