Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsJustice Dept. Justice Dept.

Justice Dept. Justice Dept.


VAŠINGTON (AP) – Državni tužilac Merrick Garland uputio je američkim tužiocima širom zemlje da brzo daju prioritet procesuiranju federalnih zločina koji se dešavaju na komercijalnim letovima, jer se federalni zvaničnici suočavaju s historijskim brojem istraga ponašanja putnika.

Garlandov dopis, objavljen u srijedu, naglašava da je Ministarstvo pravde posvećeno agresivnom procesuiranju nasilnih putnika koji napadaju članove posade ili ugrožavaju sigurnost drugih putnika. Federalni zakon zabranjuje putnicima da se miješaju u pitanja letačke posade, kao što su napadi, zastrašivanje i prijetnje članovima.

Garland je naveo da su takvi putnici opasniji od zaposlenih. “Oni sprječavaju obavljanje kritičnih dužnosti koje pomažu u osiguravanju sigurnog putovanja avionom. Slično, kada putnici počine nasilne radnje protiv drugih putnika u bliskim granicama komercijalnog aviona, takvo ponašanje ugrožava sve u avionu”, rekao je.

U dopisu se također navodi da je Federalna uprava za avijaciju prijavila brojne incidente FBI-u – istražuje neke poremećaje u letovima i može izdati građanske kazne putnicima koji ometaju – kao dio “protokola za razmjenu informacija” između dvije agencije .

U saopćenju FAA ranije ovog mjeseca navedeno je da je ove godine pokrenulo 950 istraga o ponašanju putnika u avionima. Ovo je najviše…Source: https://gt-ride.com/justice-dept-justice-dept/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments