Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsJon Batiste predvodi nominacije za Grammy 2022. Billie Eilish i Olivia...

Jon Batiste predvodi nominacije za Grammy 2022. Billie Eilish i Olivia Rodrigo bore se za velike nagrade


“Bigger Than Us” Jona Batistea prikladan je opis muzičarevog Grammy priznanja.

Jazz/R&B veteran, najpoznatiji kao vođa benda na “The Late Show with Stephen Colbert”, prikupio je 11 vodećih nominacija za 64. godišnju ceremoniju, uključujući prve nagrade za ploču (“Freedom”) i album godine ( “Mi smo”). Batisteove nominacije obuhvatale su sedam oblasti, uključujući ultra-konkurentnu opštu oblast, jazz, klasiku i muzički video/film.

Nakon Batistea slijedi Justin Bieber, HER Doja Cat i Justin Bieber su sljedeći, sa po osam nominacija.

Jon Batiste: Ko si ti? Njegova karijera u centru pažnje

A Billie Eilish ima još sedam razloga da bude sretnija nego ikad. Ova 19-godišnja pop zvijezda (i sedmostruki dobitnik Gremija) nastavila je da dominira najvećim muzičkim nagradama, zaradivši nominacije u vrhunskim kategorijama, uključujući album, pjesmu i ploču godine za drugi album “Happier Than Ever”, objavljen krajem jula , i njena goruća naslovna himna.

Eilish izjednačava pop novajliju Oliviju Rodrigo sa po sedam nominacija, a potonja je dobila priznanje u sve četiri glavne kategorije: album (“Sour”), pjesma i ploča godine (“Driver’s License”) i najbolji novi izvođač.

Više:Grammy iznenađenje i prezrivost

Taylor Swift, koja je ranije ove godine osvojila historijski treći album godine Grammy za “Folklore”, vraća se u kategoriju sa svojim sestrinskim albumom “Evermore”. Velika “Donda” Kanyea Westa također je u izboru za album godine,…Source: https://philippinenewsdaily.com/jon-batiste-heads-2022-grammy-nominees-billie-eilish-and-olivia-rodrigo-vie-for-the-big-prizes/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments