Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsJoe Exotic iz 'Kralja tigrova' preselio se u novu ustanovu nakon dijagnoze...

Joe Exotic iz ‘Kralja tigrova’ preselio se u novu ustanovu nakon dijagnoze raka


DATOTEKA – Na ovoj fotografiji iz fajla od 28. avgusta 2013. vidi se pasaž Džozefa Maldonada kako posećuje zoološki vrt u Wynnewoodu koji je nekada vodio. Njegov advokat je rekao da je bivši čuvar zoološkog vrta premješten u Sjevernu Karolinu kao federalni zatvorenik nakon što je dobio dijagnozu raka. (AP Photo/Sue Ogrocki, fajl)
AP Photo/Sue Ogrocki

BUTNER, NC (AP) – Bivši čuvar zoološkog vrta u Oklahomi poznat kao “Kralj tigrova” Joe Exotic, istaknuta ličnost u dokumentarnoj seriji NetflixA, prebačen je iz Sjedinjenih Država u Sjevernu Karolinu. Savezni zatvorenici su pušteni. dijagnoza raka Prema rečima advokata, on jeste.

Joe Exotic (pravo ime Joseph Maldonado Passage) prebačen je u avion iz Fort Wortha u Butner u Sjevernoj Karolini kasno u utorak ili srijedu. John Phillips, branilac, rekao je da se to dogodilo. Phillips je objavio svoju subotnju izjavu putem Twittera, rekavši da je Maldonado Passage prvobitno trebao biti prebačen krajem ovog mjeseca.

Phillips je rekao da mu je Maldonado-Passage rekao da mu je dijagnosticiran rak prostate i da je na liječenju i testovima “za mnoštvo problema”. Phillips je rekao da zatvorska medicinska njega “nije najbolja i da je pravda spora”.

„To je takmičenje života i slobode u kome niko ne želi da učestvuje“, dodao je on.

U julskom izdanju federalnog žalbenog suda presuđeno je da Maldonado Passage zaslužuje nižu kaznu zbog njegovog učešća u zavjeri za ubistvo za unajmljivanje i kršenja saveznih zakona o divljim životinjama.

Nakon što je osuđen zbog pokušaja da unajmi dvojicu muškaraca da ubiju Carole Baskin, floridsku aktivistkinju za prava životinja, osuđen je na 22 godine saveznog zatvora u januaru 2020. Tročlano vijeće američkog 10. okružnog okružnog suda u Denveru utvrdilo je da je njegova presuda smjernice su pogrešno primijenjene na obje ove osude izračunavanjem kazne.

Vijeće Apelacionog suda odlučilo je da njegov preporučeni raspon kazne ne smije biti manji od 17 1/2 i ispod 22 godine, već između 22 i 27 godina zatvora, kako je izračunao prvostepeni sud.

Maldonado-Passage i njegov plavokosi cipal predstavljeni su u Netflixovom dokumentarcu “Kralj tigrova: Ubistvo, haos i ludilo”.

U međuvremenu, Baskin, iz utočišta za spašavanje velikih mačaka u Tampi, izgubila je pokušaj da spriječi Netflix i producentsku kompaniju da koriste prethodno snimljeni video nje i njenog supruga u nastavku “Kralja tigrova”, koji je počeo da se prikazuje 17. novembra.

Federalni sudija za prekršaje izdao je u petak preporuku kojom se odbijaju Baskinovi pokušaji da blokiraju korištenje snimka kao nedozvoljeno prethodno ograničenje prema Prvom amandmanu.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post Joe Exotic iz ‘Kralja tigrova’ preselio se u novu ustanovu nakon dijagnoze raka prvi put se pojavio na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/joe-exotic-of-tiger-king-moved-to-new-facility-after-cancer-diagnosis/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments