Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNews'Imamo pravdu': Majka Ahmauda Arberyja isporučila je posebnu poruku na Dan zahvalnosti

‘Imamo pravdu’: Majka Ahmauda Arberyja isporučila je posebnu poruku na Dan zahvalnosti


BRUNSWICK, Džordžija – Majka Ahmauda Arberyja probudila se u četvrtak s novim, veoma važnim blagoslovom na Dan zahvalnosti.

Ali na porodičnim proslavama i dalje će biti prazna stolica. Ovo je pokazatelj da, iako njena ćerka smatra da je uspela da vidi pravdu u osudama trojice belaca koji su pomogli njenom sinu da trči kroz kvartove na obali Džordžije i da ga ubije, njen sin se neće ponovo spojiti s njom.

“Ovo je drugi Dan zahvalnosti koji smo imali bez Ahmauda. Ali u isto vrijeme sam zahvalan. Ovo je prvi Dan zahvalnosti za koji kažemo da imamo pravdu za Ahmauda”, rekla je Arberyjeva majka, Wanda Cooper-Jones, u intervjuu za Associated Press u četvrtak.

Sva trojica bijelaca koji su jurili Arberyja kroz Brunswick i potom ga ubili osuđeni su u srijedu. Nakon što su otkrili da je Arbery uhvaćen iz nadzora u obližnjoj kući, pokušali su da ga intervjuišu o nedavnim provalama.

Arbery je trčao po susjedstvu i na drugim lokacijama u blizini svoje kuće kako bi razbistrio um. Nakon što je pet minuta bježao od svojih napadača, Arbery je shvatio da nema ništa pri ruci i jedan od napadača ga je upucao iz neposredne blizine. Provešće život iza rešetaka ako budu osuđeni. Federalno suđenje za zločine iz mržnje zakazano je za februar.

Cooper-Jones je rekla da je nakon što su presude pročitane u srijedu svaki dan mislila na pristalice svog sina u zgradi suda u okrugu Glynn koji su uzvikivali “Pravda za Ahmauda!”

“Konačno sam dobio…Source: https://philippinenewsdaily.com/we-got-justice-ahmaud-arberys-mother-delivered-a-special-message-on-thanksgiving-day/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments