Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsIako ne postoje dokazi u prilog, možete koristiti svoj kreditni izvještaj da...

Iako ne postoje dokazi u prilog, možete koristiti svoj kreditni izvještaj da odbijete posao


ILUSTRACIJA: ISABELLA CARAPELLA/HuffPost
Iako ne postoje čvrsti dokazi koji povezuju kreditne izvještaje s učinkom na poslu, poslodavci ih i dalje koriste.

Kada se Matt Boswell u avgustu javio iz Fidelity Investmentsa o ulozi saradnika za udaljenu službu za klijente za koju se prijavio, bio je uzbuđen. Boswell, koji živi u Fort Lauderdaleu na Floridi, bio je berzanski broker i predstavnik klijenata u finansijskim uslugama više od jedne decenije, a Fidelity je bila kompanija koju je uvijek postavljao na pijedestal.

Boswell je dobio usmeni prijedlog za posao od menadžera za zapošljavanje nakon obećavajućih intervjua. U septembru je primio obavještenje putem e-pošte o sljedećoj fazi procesa prijave. Pozadinska agencija bi zatražila izvještaj o potrošačkom kreditu.

“Ako želite da objasnite bilo koje stavke koje se pojavljuju u izvještaju, odmah kontaktirajte dolje potpisanog”, napisala je Fidelity u e-poruci Boswellu, koju je HuffPost pregledao. Boswell mora proći provjeru prije nego što mu se može ponuditi konačan dogovor.

Boswell je tvrdio da duguje 10.000-12.000 dolara poveriocima. Boswell je odgovorio da je spreman platiti sve dugove.

Boswell je naveo da su njegovi kreditni problemi posljedica povrede zadobivene u nesreći na električnom skuteru koja se dogodila 2019. godine, koja je zahtijevala tri operacije lica. Prije toga, njegov kreditni rezultat je bio 720. Držao ga je na oku u nadi da će…Source: Iako ne postoje dokazi u prilog, možete koristiti svoj kreditni izvještaj da odbijete posao


https://gt-ride.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments