Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsI mojoj prijateljici i meni doktori su postavili pogrešnu dijagnozu. Moj...

I mojoj prijateljici i meni doktori su postavili pogrešnu dijagnozu. Moj prijatelj i ja smo oboje preživjeli. Ona nije.


“Kada je moje liječenje bešike bilo završeno, Tori je započela hemo-zračenje.”
Duane Olsborn preko Getty Images

Tori mi je to rekla u hodniku jedne spavaonice.

“To je rak. Ovarian. Faza IIIC”, rekla je u telefon na sablasno miran način. Zapravo, mirna je ono što bi ona ostala u narednih godinu i pol svoje borbe protiv raka – suprotno od moje pretpostavljene reakcije na takvu dijagnozu, koja bi bila velika panika.

Sebično, kada mi je srce palo na pod, nije bilo samo zbog nje, nego i zbog mene, jer sam se i ja dugo borio sa svojim zdravljem. Dijelili smo mnoge od istih simptoma – nadimanje, bol, pretjerane grčeve, probleme s ishranom i neredovne menstruacije. Bila je to moja najgora noćna mora da ću doživjeti istu sudbinu.

Tori je otišla kod doktora mjesecima prije zbog istih simptoma. U stvari, videla je dva doktora. Prvi joj je rekao da je to “IBS”, sindrom iritabilnog crijeva. Nije radio nikakve pretrage, krvne ili druge, i nije je skenirao. Primetio bi tumore u njenom jajniku da jeste. Nemam nikakve dokaze da je on to mogao da uradi.

Sljedeći doktor joj je rekao da su to “crevne pukotine” i “kamen u bubregu”. Ipak, niko nije odvojio vreme da testira ili skenira Tori – samo su joj dali neke antibiotike i poslali je na put. Neke stvarne odgovore nije dobila sve do romantičnog sastanka sa svojim dečkom…Source: https://gt-ride.com/both-my-friend-and-i-were-misdiagnosed-by-doctors-my-friend-and-i-both-survived-she-didnt/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments