Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsHouse usvojio Bidenov prijedlog zakona o izgradnji boljeg, šaljući Senatu mjere sa...

House usvojio Bidenov prijedlog zakona o izgradnji boljeg, šaljući Senatu mjere sa besplatnim predškolskim ustanovama i klimatskim inicijativama


VAŠINGTON – Predstavnički dom je u petak ujutro usvojio prijedlog zakona predsjednika Joea Bidena „Izgradite natrag bolje“, široki paket prioriteta demokratske socijalne potrošnje koji uključuje besplatne predškolske ustanove, inicijative za borbu protiv klimatskih promjena i programe pristupačnog stanovanja.

Zakon je odobren sa 220 prema 213 glasova, čime je otklonjena velika prepreka za plan koji je kamen temeljac njegove sveobuhvatne domaće agende za proširenje nacionalne mreže socijalne sigurnosti, suočavanje s klimatskim promjenama i pomoć Amerikancima da se oporave od pandemije COVID-19.

Ova mjera će sada biti upućena Senatu. Suočava se sa neizvjesnim izgledima.

Paket progresivnih prioriteta od otprilike 2 biliona dolara bi obezbijedio besplatnu univerzalnu predškolsku ustanovuza trogodišnje i četverogodišnjake, ograničava određene troškove lijekova, povećava stipendije Pell za školarinu na fakultetu, proširuje porodično odsustvo i pruža nove slušne beneficije za starije osobe. On bi se pozabavio klimatskim promjenama kroz milijarde poticajnih programa, a istovremeno bi trošio novac na elektrifikaciju do 165.000 kamiona američke pošte i stvaranje Civilnog klimatskog korpusa. Takođe povećava korporativne poreze i pojačava provođenje poreske uprave.

Biden je glasanje u Predstavničkom domu u izjavi nazvao “još jednim ogromnim korakom naprijed u ostvarivanju mog ekonomskog plana, za otvaranje radnih mjesta i smanjenje troškova, učiniti ovu zemlju konkurentnijom i dati radnicima i srednjoj klasi šansu za borbu”.

Više:Govor Kevina McCarthyja potrajao je u noć, potiskujući glasanje u Predstavničkom domu za Bajdenov prijedlog zakona BuildBack Better

Predsjednica Predstavničkog doma Nancy Pelosi, D-Kalifornija, pozdravila je tu mjeru kao “istorijsku, transformativnu i veću od bilo čega što smo ikada ranije radili”.

Rekla je, “Ponovo gradimo bolje,” prije nego što je glasala. Možete biti roditelj, stariji ili dijete. Ovaj zakon se odnosi na američke državljane.

Demokrate su se grlile, plesale i aplaudirali nakon usvajanja zakona. Uzvikivanje: „Nancy! Nancy! Nancy!” izbio.

McCarthyjev govor:Govor Kevina McCarthyja potrajao je u noć, potiskujući glasanje u Predstavničkom domu za Bajdenov prijedlog zakona BuildBack Better

Za borbu protiv klimatskih promjena potrebna su nam radna mjestaBidenov prijedlog zakona BuildBack Better omogućit će mladim ljudima posao u borbi protiv klimatskih promjena. Kako izgleda i kako izgleda novi CCC?

Glasanje je trebalo da se održi u četvrtak uveče, ali je pomereno za petak ujutro nakon maratonskog govora lidera GOP Doma Kevina Mekartija koji je kritikovao nacrt kao “još jednu nepotrebnu preteranu potrošnju”. Njegov govor je trajao više od osam sati, nadmašivši rekord koji je postavila Pelosi za najduži govor.

„Dosta sa vašingtonskim otpadom. Dosta sa prevarama, zloupotrebama u Washingtonu i korupcijom u Washingtonu”, rekao je u govoru koji se dotakao granice, hipersoničnog oružja, konkurencije s Kinom i inflatornih cijena.

Zakonodavstvo, smanjeno iz an Originalna cijena od 3,5 biliona dolara, smanjena je kako bi se umirile umjerene demokrate u Senatu – Kyrsten Sinema iz Arizone i Joe Manchin iz Zapadne Virdžinije – koji su se osporavali s troškovima računa i nekim klimatskim, lijekovima na recept i poreznim odredbama.

Procjena troškova Bidenovog plana potrošnje:Prema procjeni Kongresa, Bajdenov zakon Build back Better povećat će državni dug

Manchin, koji je bio u središtu pregovora, u ponedjeljak je izrazio zabrinutost u vezi s iznosom duga koji bi račun stvorio dok su postojeći socijalni programi vlade ugroženi. Sinema je uglavnom šutjela o tome može li podržati najnoviju verziju koju je Dom usvojio.

Na ovoj slici sa televizije House, vođa manjine u Predstavničkom domu Kevin McCarthy iz Kalifornije, govori u Domu tokom debate o ekspanzivnom zakonu demokrata o socijalnom i okolišnom zakonu u američkom Capitolu u četvrtak, 18. novembra 2021., u Washingtonu. (Kućna televizija preko AP) ORG XMIT: WX302

Bajdenu je potrebna podrška svih 50 demokratskih senatora – i izborni glas potpredsjednice Kamale Harris – kako bi usvojio zakon bez podrške republikanaca kroz zakonodavni proces koji se zove pomirenje koji zaobilazi filibuster.

Glasanje Predstavničkog doma o zakonu je odgođeno ranije ove jeseni jer su umjereni Predstavnici Predstavničkog doma izrazili zabrinutost zbog troškova. Grupa centrista blokirala je izlazak zakona na glasanje ranije ovog mjeseca jer su zahtijevali da se prvo objavi procjena troškova ovog zakona Kongresnog ureda. U četvrtak je CBO objavio svoju projekciju da će zakon dodati oko 160 milijardi dolara novog saveznog duga u narednoj deceniji, iako zvaničnici Bidena i Bijele kuće i dalje insistiraju na tome da će ta mjera smanjiti deficit u narednoj deceniji.

Mijenjate izgled svog poštanskog kamiona:Bidenov zakon Build Back Better ubrzao bi prelazak na električne poštanske kamione na USPS-u koji je u teškoj situaciji

Jedna od umjerenih demokrata u Predstavničkom domu koja je željela vidjeti CBO rezultat, zastupnica Stephanie Murphy sa Floride, rekla je prije glasanja da će podržati tu mjeru.

“U ovom prijedlogu zakona ima mnogo toga što se sviđa. I kao pragmatičan demokrata koji želi da moji birači budu zadovoljni, nikada neću dozvoliti da savršenstvo postane neprijatelj ili dobro.” Rekla je to u tvitu.

Kopredsjedavajuća koalicije Plavih pasa Stephanie Murphy, D-Fla., razgovara s novinarima nakon što je u četvrtak na američkom Kapitolu objavila svoju podršku zakonu Build Back Better.

Poslanik Jared Golden, D-Maine, bio je jedini demokrata koji je glasao protiv zakona. On je za Bangor Daily News prije glasanja rekao da će se usprotiviti zakonu zbog promjene poreza za koju je rekao da u velikoj mjeri koristi bogatima.

CBO procjenjuje da će desetogodišnji troškovi zakona biti 1,68 biliona dolara. Bajden i demokrate su tvrdili da će račun koštati 1,85 biliona dolara.

Republikanci su odbili tu mjeru jer je bila skupa i pogrešno usmjerena. Međutim, Bijela kuća insistira na tome da se račun može platiti pojačanim provođenjem poreske uprave.

Majke koje doje imaju zaštituMajke koje doje nemaju uvijek dovoljno vremena i prostora kod kuće za pumpanje u kancelariji. Čini se da je Kongres spreman pomoći.

McCarthy je govorio nakon višesatnog razmatranja zakona u četvrtak. Republikanci su tvrdili da se zakon ne bavi ekonomskim problemima sa kojima se suočavaju SAD, dok su demokrate slavile istoričnost zakona.

“S rekordno visokom inflacijom i cijenama plina, nedostatkom lanca snabdijevanja za ono što će biti najskuplji Dan zahvalnosti do sada, demokrate bi se trebale fokusirati na rješavanje stvarne ekonomske krize s kojom se suočavaju pravi Amerikanci i stvarni američki radnici svaki dan,” predstavnik GOP-a Pennsylvanije Guy Reschenthaler je govorio u četvrtak.

Američki Kapitol u četvrtak uveče, kada su demokrate pokušale da održe glasanje o zakonu predsednika Džoa Bajdena „Povrati bolje“. Akcija je odgođena više od osam sati govora lidera manjine u Predstavničkom domu Kevina McCarthyja, R-Calif.

Međutim, Jim McGovern (demokratski predstavnik Masačusetsa) je rekao da se kandidovao za Kongres kako bi usvojio široke zakone poput ovog.

“Republikanci nikada neće podržati ovaj zakon. Možda su protiv proširenja zdravstvenog osiguranja. Možda ne žele da se troškovi insulina ograniče. Možda ne žele da se smanje troškovi obrazovanja. Članovi porodice dobijaju poreski odbitak. Ili radnici koji imaju plaćeno porodično i medicinsko odsustvo. Možda neće podržati ideje predsjednika Bajdena. On je odgovorio: “Nisam siguran.” Ali znam ovo. Večeras imamo priliku da unaprijedimo istorijski zakon koji će zaista promijeniti živote ljudi na bolje. Zbog toga sam se kandidovao za Kongres.”

Neizvjesnost oko zakona u Senatu nije razriješio lider većine Chuck Schumer (DN.Y.), koji je u srijedu rekao novinarima da želi dati svoj glas prije kraja kalendarske godine.

Pell grantovi u računu potrošnje:Bidenov račun o potrošnji povećao bi studentsku pomoć za studente s niskim primanjima. Ali, da li je ovo dovoljno da pokrije troškove fakulteta?

To uključuje:

 • Univerzalna predškolska ustanova za više od 6 miliona trogodišnjaka i četvorogodišnjaka
 • Proširenje Medicare pokrivenosti za pokrivanje sluha
 • Nekoliko inicijativa ima za cilj smanjenje troškova lijekova na recept, uključujući inzulin
 • Subvencionisana zdravstvena zaštita za Amerikance sa niskim primanjima
 • Inicijative za klimatske promjene, kao što je elektrifikacija flote američke poštanske službe
 • 4 sedmice plaćenog medicinskog i porodičnog odsustva
 • Poreski kredit za djecu biće produžen do 2022. godine, na 300 dolara mjesečno za djecu mlađu od 6 godina i 250 za djecu od 6 do 17 godina.
 • Za borbu protiv efekata zagrijavanja stvoren je Civilni klimatski korpus
 • Biće potrebno više agenata IRS-a da bi se uklonili milionski porezni varalice.
 • Povećana pomoć za povijesno crnačke fakultete i univerzitete
 • Ovo čini dodatnih 9 miliona djece kvalifikovanim za besplatne školske ručkove

.

Izvor: USAToday.com

Objava House usvaja Bajdenov zakon o povratku boljeg zakona, šaljući Senatu mjere sa besplatnim predškolskim i klimatskim inicijativama prvi put se pojavio u News Dailyju.

Source: https://philippinenewsdaily.com/house-passes-bidens-build-back-better-bill-sending-measure-with-free-preschool-climate-initiatives-to-the-senate/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments