NOVOČlanci Fox News-a možete slušati sada!

Nasilni seksualni zlotvor po imenu Darrell Brooks pušten je iz zatvora nakon što je platio minimalnu kauciju za svoje postupke u udaranju i pregazivanju majke svog djeteta. E sad, pomislili biste da ovaj tip, koji je imao neisplaćene potjernice, ne bi bio pušten – a još manje pušten nazad u isti prokleti automobil kojim je pregazio ljudsko biće. Naravno da jeste. A onda je na paradi uletio svojim terencem u gomilu ljudi – pobio ih gomilu i nastavio dalje. Pretpostavljam da nije išao na ceremoniju “oca godine”.

Kako biste to opisali? NBC je to nazvao “slomom” – što je kao da biste Joy Behar nazvali “brbljavom”. Bilo je previše nejasno. Citat: “Vlasti su rekle da je Brooks pobjegao s mjesta nereda u porodici neposredno prije nesreće… Nije jasno da li ima drugog advokata za optužbe vezane za nesreću u nedjelju.”

WAUKESHA PARADE SUBPECT DARRELL BOOOKS, SUOČAVAN SA 5 TAČKAKA NAMJERNO UBISTVO 1. STEPENA. ODRŽAN NA POŠTI 5M USD

Ljudi, to je bio samo “sudar”. Bio je to čin vjere, a ne greška. Brooks je vjerovatno bio na putu kako bi pomogao žrtvama bijele nadmoći. Mrtvi Beli su pokušali da ga zaustave. Na trenutak je MSNBC bio moj kanal.

Ovakve priče su najbolji način da vidite kako mediji funkcionišu. Oni nastavljaju da koriste sočivo trke za svaku priču, čak i kada se boje pomeraju. Zato što se sočivo rasizma savija samo u jednu stranu. Ovo navodi na pomisao da se sočivo ne bi trebalo koristiti.

Video

‘Jer – kada…