Marc-Andre Fleury je zaustavio 40 šuteva u svom prvom prekidu u sezoni, a Chicago Blackhawksi su u nedjelju navečer porazili Vancouver Canuckse 1-0.

Brandon Hagel postigao je jedini gol na utakmici uz tip-in u trećem periodu, dok je Fleury zaradio 68. isključenje u karijeri — prvo sa Chicagom — i popravio svoj nedavni rekord protiv Vancouvera na 13-0-2.

KLIKNITE OVDJE ZA VIŠE IZVEŠTAJA O SPORTU NA FOXNEWS.COM

“Bila je bliska utakmica cijelu noć i igranje na gostovanju, momci su igrali sinoć, tako da im nije lako nastaviti s guranjem, imati tu energiju da se takmiče 60 minuta kako možemo, onako kako želimo,” Fleury rekao je. “Oni su se držali, klizaju jako, pomažu mi oko mreže sa skokovima i sličnim stvarima i blokiraju neke udarce. Veoma je zadovoljavajuće doći do te pobjede ovdje.”

Thatcher Demko je zaustavila 23 od 24 šuta za Canuckse, koji su kontrolisali igru ​​tokom većeg dijela prva dva perioda, ali je zamuckivao u trećoj, odustajući od ranog gola i boreći se da stvore napad.

Trener Vancouvera Travis Green rekao je da je frustriran rezultatom, ali nije razočaran kako je njegova grupa igrala.

“Dobiješ 40 udaraca, ne postigneš gol, izgubiš 1-0, teško je požaliti se na trud svog tima,” rekao je.

Canucksi su dobili kasnu priliku nakon što je Jake McCabe iz Čikaga pozvan zbog uplitanja Tannera Pearsona sa nešto više od dvije minute do kraja.

Vancouver je začinio Fleuryja šutevima i izvršio pritisak na samo 90 sekundi do kraja, povukavši Demka u korist dodatnog napadača, ali je Fleury napravio šest odbrana i izbio jedanaesterac. Canucksi su bili 0 za 3 na muškoj prednosti u nedjelju.

Chicago se “prodavao” da bi ubio penal, rekao je napadač JT Miller. “Ustajali su za blokovima. To je veliki dio kaznenog ubijanja. Nema puno toga da se promeni, zaista. Samo smanjite svoje šanse, malo više ‘oomph’ iza paka kada ga dobijemo u golu.”

Hagel je konačno prekinuo bez rezultata 4:12 u treći, pogodivši iz daljine Erika Gustafsona za svoj peti gol u sezoni.

Nekoliko Canucks-a je odjeknulo sa stative, što je navelo Fleuryja da se našali: „Počastiću ih večerom, ili možda svježom farbom, samo ih počastite malo. Bili su dobri prema meni. Mislim da su imali četiri ili pet postova cijelu noć.”

Vancouver je dominirao igrom kroz veći dio prva dva perioda, nadmašivši goste sa 30-13. Također je ubio tri penala – rijetko, s obzirom da su Canucksi ušli u igru ​​sa najgorim penalom u NHL-u sa 60,3%.

KLIKNITE OVDJE DA PREUZMETE APLIKACIJU FOX NEWS

NAPOMENE: Bio je to drugi put da su se dvije ekipe sastale ove sezone nakon što je Vancouver 21. oktobra u Čikagu donio odluku rezultatom 4-1. … Odbrambeni igrač Blackhawksa Seth Jones vidio je kraj svog niza od osam poena. Imao je dva gola i šest asistencija u nizu. … Canucksi nisu pobijedili u uzastopnim utakmicama od 23. oktobra.

SLJEDEĆE

Blackhawks: U utorak u Calgaryju.

Canucks: U Pittsburghu u srijedu počinje putovanje od četiri utakmice.