Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsEddie Redmayne kaže da je glumiti transrodnu ženu u 'The Danish Girl'...

Eddie Redmayne kaže da je glumiti transrodnu ženu u ‘The Danish Girl’ bila ‘greška’


Eddie Redmayne dobio je pohvale kritike i nominaciju za Oskara za ulogu transrodne umjetnice Lili Elbe, ali priznaje da je to uloga zbog koje sada žali.

Elbeina životna priča stigla je na veliko platno u filmu “The Danish Girl” iz 2015. godine, u režiji Toma Hoopera. Ova umjetnica, koja je bila specijalista za pejzažno slikarstvo, bila je među prvima koji su obavili operaciju potvrde spola.

Iako je “Danska djevojka” dobila uglavnom pozitivne kritike, izazvala je kritike. Redmaynina uloga transrodnih žena bila je kontroverzna odluka zagovornika LGBTQ prava. Redmayne, cisrodni glumac, intervjuiran je u novom intervjuu za The Sunday Times, Redmayne je podijelio svoja osjećanja o “The Danish Girl” retrospektivno, i rekao da bi prenio projekat ako bi mu se danas ponudio.

“Ne, ne bih to sada preuzeo”, objasnio je. “Napravio sam taj film u najboljoj namjeri, ali mislim da je to bila greška.”

Kasnije, Redmayne je priznao da je “Danska djevojka” došla do ploda tek nakon što se isplativa zvijezda poput njega prijavila za projekat. Redmayne je tada izjavio da se mora učiniti više na smanjenju nejednakosti moći iza scene koje sprečavaju da se transaktori razmatraju za ove uloge.

Eddie Redmayne u premijeri filma “The Danish Girl” 2015.
David Livingston preko Getty Images

„Veća rasprava o frustracijama oko kastinga je zato što mnogi ljudi nemaju stolicu za stolom,“ rekao je on. “Mora postojati nivelacija. U suprotnom, nastavićemo sa ovim debatama.”

Postavljanje direktnih glumaca i transrodnih osoba u LGBTQ uloge je tema debate koja se intenzivirala.

Darren Criss, koji se proslavio kao gej tinejdžer u emisiji “Glee” i dobio Emmy za ulogu gej serijskog ubice Andrewa Cunanana u “Ubistvu Giannija Versacea: Američka zločinačka priča”, nedavno je obećao u nastojanju da omogući LGBTQ glumcima , više nije moguće prikazati queer likove. Halle Berry je prošle godine odustala od filma. Ona bi glumila transrodne likove u ulozi koju je dobila nakon svoje objave. povukao reakciju.

Naravno, to nije sprečilo strejt i cisrodne glumce da nastave da preuzimaju LGBTQ uloge, što često ima različite rezultate.

Portret Džejmsa Kordena gej, brodvejskog glumca bez posla u prošlogodišnjem Netflixovom mjuziklu “The Prom” izazvao je široki prezir LGBTQ kritičara i obožavatelja. Kritičar Vanity Faira Richard Lawson nazvao je izvedbu “užasnom i krajnje bljutavom”, dodajući: “Nema više strejt glumaca koji glume gej muškarce dok se grijesi ‘The Prom’ ne iskupe na pravi način.”

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post Eddie Redmayne kaže da je glumiti transrodnu ženu u filmu ‘Danska djevojka’ bila ‘greška’ pojavio se prvi put na Breaking News.Source: https://gt-ride.com/eddie-redmayne-says-playing-transgender-woman-in-the-danish-girl-was-a-mistake/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments