Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsDva pilota zračnih snaga su povrijeđena, a jedan pilot je poginuo u...

Dva pilota zračnih snaga su povrijeđena, a jedan pilot je poginuo u nesreći na pisti u bazi u Teksasu.


Jedan pilot vazduhoplovstva je poginuo, a dvojica su povrijeđena u petak u smrtonosnoj “zračnoj nesreći” u bazi u Teksasu.

Prema zračnim snagama, dva aviona T-38 su učestvovala u nesreći na pisti oko 10 sati u petak u bazi Laughlin u Teksasu, istočno od pograničnog grada Del Rio.

Ubijeni pilot identificiran je u nedjelju kao 2. poručnik Anthony D Wentz, 23, student pilot iz Falcona, Colorado, iz 47. studentske eskadrile.

Pukovnik Craig Prather iz krila za obuku rekao je da iako gubitak ove prirode pogađa sve nas, postoji jedna stvar koju ne propuštamo da uradimo kada smo suočeni sa krizom: podržavamo jedni druge i okupljamo se. Nastavit ćemo podržavati pogođene porodice i upućivati ​​naše molitve i misli danas.

Jedan od povrijeđenih pilota prebačen je u bolnicu u Del Riju, zbrinut i pušten u petak. Drugi povrijeđeni pilot evakuisan je avionom u medicinski centar Brooke Army u San Antoniju i od petka je bio u kritičnom stanju.

USA TODAY nije mogao doći do 47. Flying Training Wing-a da pruži dodatna ažuriranja.

Prather je izrazio saosjećanje sa porodicama pilota koji su učestvovali u ovoj nesreći.

47. Flying Training Wing pružalo je obuku pilota za “dodiplomce” u rezervi američkog ratnog zrakoplovstva, zrakoplovnoj rezervi i nacionalnoj gardi. T-38 je “supersonični supersonični trening aviona”, za koji Ratno vazduhoplovstvo kaže da se uglavnom koristi za obuku naprednih pilota. Može poletjeti brzinom do 812 milja i potrebno mu je samo 2300 stopa da sleti.

Pratite Jordan Mendoza na Twitteru @jordan_mendoza5.

Izvor: USAToday.com

Post Dva pilota zračnih snaga su povrijeđena, a jedan pilot je poginuo u nesreći na pisti u bazi u Teksasu. prvi put se pojavio na News Daily.

Source: https://philippinenewsdaily.com/two-air-force-pilots-were-injured-and-one-air-force-pilot-was-killed-in-a-runway-accident-on-texas-base/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments