Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsDržavni odvjetnici istražuju negativne efekte Instagrama na djecu

Državni odvjetnici istražuju negativne efekte Instagrama na djecu


Grupa državnih odvjetnika otvorila je istragu na Instagramu. S posebnim osvrtom na način na koji se aplikacija koristi, MetaPlatforms Facebook može negativno utjecati na zdravlje djece i mladih.

Zabrinutost oko štetnih efekata aplikacije ― i političke volje da se postupi po njoj ― naglo je porasla ove jeseni, nakon što je bivši zaposlenik Facebooka Frances Haugen procurio hiljade stranica. Interno istraživanje može biti pogubno.

Postoje mnoga druga otkrića. Ovi dokumenti pokazuju da Meta zna da je Instagram toksičan za tinejdžere, može pogoršati probleme sa slikom tijela, poremećaje u ishrani i anksioznost među mladima.

Kompanija je uprkos ovom znanju i dalje uspješna. uložili samo minimalne napore Štetne posljedice platforme će se smanjiti, a mladi bi trebali tamo provoditi više vremena.

“Facebook, sada Meta, nije uspio da zaštiti mlade ljude na svojim platformama i umjesto toga je odlučio da ignoriše ili, u nekim slučajevima, udvostruči poznate manipulacije koje predstavljaju stvarnu prijetnju fizičkom i mentalnom zdravlju ― iskorištavanje djece u interesu profita, ” Državna tužiteljka Massachusettsa Maura Healey, koja je suvoditelj dvostranačke grupe, rekla je u saopćenju u četvrtak.

“Meta više ne može ignorirati prijetnju koju društveni mediji mogu predstavljati djeci za dobrobit njihovih rezultata.”

Kalifornija, Florida i Kentaki su takođe uključeni.

Instagram je odbacio navode, navodeći u NPR-u izjavu da nije upoznat sa tvrdnjom. radi na opciji koja bi, kada je jednom omogućena, povremeno tjerala korisnike da “odmaraju”. Roditelji također imaju mogućnost ograničavanja Instagram računa svoje djece putem roditeljskog nadzora.

“Ove optužbe su lažne i pokazuju duboko nerazumijevanje činjenica”, rekla je glasnogovornica Instagrama Liza Crenshaw u izjavi za NPR. “Dok izazovi u zaštiti mladih ljudi na internetu utječu na cijelu industriju, mi smo vodili industriju u borbi protiv maltretiranja i podrške ljudima koji se bore sa samoubilačkim mislima, samopovređivanjem i poremećajima u ishrani.”

Meta Platforms, drugačiji razvoj događaja koji se dešava ove sedmice, također je suočen sa pravnim tužbama koje je pokrenuo najveći javni penzioni fond za zaposlene u Ohaju. Od kompanije traži odštetu za gubitke na tržištu za koje tvrdi da su doveli do toga da je Facebook obmanuo investitore u pogledu negativnih globalnih efekata. Kompanija je negirala da je tužba osnovana.

Ako se borite s poremećajem u ishrani, nazovite Dežurna linija Nacionalnog udruženja za poremećaje u ishraniPozovite nas na 1-800-931-2237

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava Državnog tužioca koji istražuje negativne efekte Instagrama na djecu prvi put se pojavila na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/state-attorneys-general-investigating-instagrams-negative-effects-on-kids/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments