Država Michigan dodijelila je Mel Tuckeru 10-godišnji ugovor od 95 miliona dolara. Ovo je agresivan potez kako bi se zadržao trener koji bi potencijalno mogao otići u LSU ili NFL.

“Čast je biti Spartanac dugi niz godina.” Tucker U tvitu u srijedu, napisao sam sljedeće:

Spartanci (12. rangirani, 6-2 Big Ten), zatvaraju regularnu sezonu sa Penn State-om (7-4/4), u subotu kod kuće

Takerov ugovor čini ga jednim od najbogatijih trenera u koledž fudbalu.

KLIKNITE OVDJE DA POGLEDATE VIŠE INFORMACIJA NA FOXNEWS.COM SPORTSKIM IZVJEŠTAJIMA

Samo Nik Saban iz Alabame, jedan od njegovih mentora, koji godišnje zarađuje 9.753.221 dolara, je plaćen više na godišnjem nivou, prema bazi podataka o platama trenera USA Today.

Takerov 10-godišnji ugovor stavlja ga u odabrano društvo sa dva trenera sa istim mandatom: Clemsonovim Daboom Swinneyem i Jimboom Fisherom iz Texas A&M-a. Svini ima ugovor od 82 miliona dolara, a Fisher će mu davati više od 9+ miliona dolara godišnje. Ovaj ugovor počinje 2022.

Takerov ugovor koji ističe 15. januara 2032. imat će osnovnu platu od 5,9 miliona dolara, 3,2 miliona dolara dodatne naknade za medijske i lične nastupe, uz uslovni godišnji bonus od 400.000 dolara.

“Uzbuđeni smo što ćemo imati Mela ovdje sljedećih 10 godina,” rekao je predsjednik i izvršni direktor United Wholesale Mortgage Mat Ishbia, jedan od donatora koji finansiraju Tuckerov novi posao, u telefonskom intervjuu za Associated Press. “On je pobjednik. On predstavlja državu Michigan na fantastičan način i mi smo uzbuđeni zbog budućnosti.

“Imamo…