Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsDokumentarni serijal 'Black & Missing' je poziv na buđenje za Ameriku

Dokumentarni serijal ‘Black & Missing’ je poziv na buđenje za Ameriku


„Motivisani smo da pomognemo ovim porodicama koje nemaju druge mogućnosti, nemaju gde da se obrate“, rekla je Natali Vilson. “Oni ne dobijaju sredstva od organa za provođenje zakona, a mediji ne pokrivaju njihovu priču. Zato je osnovana fondacija Black & Missing, koja se zalaže za ove porodice.”
HBO

U utorak na HBO-u debituje četverodijelni dokumentarni serijal “Crni i nestali”, koji prikazuje putovanje dviju snaja koji podižu svijest o slučajevima nestalih crnaca koje su ignorirale službe za provođenje zakona i nacionalni mediji. Derrica Wilson i Natalie Wilson su suosnivači. Black & Missing FoundationI u njihovoj potrazi da ponovo ujedine porodice, promijene narativ o nestalim crncima.

U režiji nagrađene Emmyjem rediteljke Geete Gandbhir i novinarke Soledad O’Brien, serija ističe različite slučajeve i nijanse koje ih razlikuju, uključujući utjecaj internetskog dotjerivanja i nasilja u porodici. Gandbhir je rekla da je u “Crni i nestali” nastojala da se pozabavi strukturalnim, sistemskim pitanjima kao što su status invaliditeta, rod, klasa i još mnogo toga.

„U Epizodi 1 fokusiramo se na policiju, policiju, sistemski rasizam u provođenju zakona i etiketiranje crne i smeđe djece kao begunaca. U Epizodi 2 se zaista fokusiramo na medije, rasnu pristrasnost i sindrom nestale bjelkinje”, rekao je Gandbhir. “U Epizodi 3, mnogo se fokusiramo na…Source: https://gt-ride.com/the-black-missing-docuseries-is-a-wake-up-call-for-america/

https://gt-ride.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments