Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNews"Dobro raspoložen": Bajden nastavlja dužnosti nakon privremenog prenosa vlasti na Harrisa tokom...

“Dobro raspoložen”: Bajden nastavlja dužnosti nakon privremenog prenosa vlasti na Harrisa tokom kolonoskopije


VAŠINGTON —Prema Jen Psaki, sekretarica za štampu Bijele kuće Jen Psaki rekla je da je predsjednik Joe Biden dobro raspoložen i da je nastavio dužnost u petak. Privremeno je prenio vlast na potpredsjednicu Kamalu Hariri dok je prolazio kroz rutinsku kolonoskopiju.

Psaki je navela da je predsjednik razgovarao sa Harisom i Ronom Klainom oko 11.35 sati. a zatim nastavio sa svojim dužnostima. Bajden je podvrgnut zahvatu tokom rutinskog pregleda u medicinskom centru Walter Reed, gdje će obaviti ostatak svog medicinskog pregleda prije nego što se vrati u Bijelu kuću u petak popodne.

Bajdenov fizički pregled nije naveden u njegovom javnom rasporedu i objavljen je samo nekoliko sati prije nego što je otputovao u bolnicu u Bethesdi, Md.

Kao što je propisano 25. amandmanom u Ustavu, Bajden je poslao pismo senatoru Patricku Leahyju, D-Vt., privremenom predsjedniku Senata, i predsjednici Predstavničkog doma Nancy Pelosi, D-Kalifornija, u kojem navodi da nije u mogućnosti da ga razriješi. svoje dužnosti dok je bio pod anestezijom, privremeno prebacujući vlast na Harrisa.

Više:House je usvojio Bidenov prijedlog zakona Build Back Better, šaljući Senatu mjere s besplatnim predškolskim i klimatskim inicijativama

Haris, prva žena potpredsjednica u zemlji, bila je prva žena koja je preuzela predsjedničku vlast. Služila je u svojstvu manje od 90 minuta.

Sekretar za štampu Bijele kuće Jen Psaki izjavila je da će predsjednik Bajden prenijeti vlast na potpredsjednika tokom kratkog perioda dok je pod anestezijom, baš kao što je to bilo za predsjednika Georgea W. Busha 2002. i 2007. „Potpredsjednica će raditi sa svog Zapada Ured u krilu.”

Psaki je rekla da će Bijela kuća javno objaviti pisani sažetak predsjednikovog fizičkog petka popodne, koji je došao dan prije njegovog 79. rođendana.

Bivši predsjednik Donald Trump podvrgnut je kolonoskopiji kao predsjednik, ali je odbio da ide pod anesteziju, napisala je bivša Trumpova pres sekretarica Stephanie Grisham u novoj knjizi, jer nije želio da preda vlast tadašnjem potpredsjedniku Mikeu Penceu. Bivši Barack Obama testiran je na rak debelog crijeva, ali nije bio podvrgnut kolonoskopiji kao predsjednik.

Biden je izabran za predsjednika 2012. Bijela kuća je više puta izjavljivala da će Bajden imati fizički pregled do 2021. godine.

U decembru 2019. Bajdenova kampanja objavila je sažetak o Bajdenovom medicinskom stanju uoči predsjedničkih predsjedničkih izbora Demokratske stranke 2020. U to vrijeme, Bajdenov doktor je rekao da je on “zdrav, snažan, 77-godišnji muškarac” sposoban za predsjednika.

U izvještaju na tri stranice navodi se da su Bajdenov najznačajniji medicinski događaj bile aneurizme mozga koje je imao 1988. godine, ali da nije imao recidiva.

Tokom predsedničke kampanje, Tramp je redovno dovodio u pitanje Bajdenovu kognitivnu sposobnost i sposobnost da bude predsednik – napadi koje su republikanci nastavili tokom Bajdenovog predsedništva.

Nova anketa Politico/Morning Consult-a pokazala je da su Amerikanci sve skeptičniji prema Bidenovom zdravstvenom stanju. Anketa je pokazala da 40% vjeruje da je Biden dobrog zdravlja, dok je 50% reklo suprotno. Istraživanja sprovedena prošlog oktobra pokazala su da 19% glasača misli da je Bajden zdrav.

Bajden je dao izjavu kod Waltera Reeda u kojoj je pohvalio usvajanje njegovog plana socijalne potrošnje od 1,75 milijardi dolara od strane Kongresa. Psaki je takođe rekla da je Bajden pozvao Nensi Pelosi iz Kalifornije, predsednicu Predstavničkog doma, kako bi je čestitao na usvajanju zakona.

Biden će prisustvovati tradicionalnom predsjedničkom pomilovanju Turske nacionalnog Dana zahvalnosti u petak u 15:15 EST.

Joey Garrison je na Twitteru @joeygarrrison

Izvor: USAToday.com

Post ‘U dobrom raspoloženju’: Bajden nastavlja dužnosti nakon privremenog prenosa vlasti na Harisa tokom kolonoskopije prvi put se pojavio na News Dailyju.Source: https://philippinenewsdaily.com/in-good-spirits-biden-resumes-duties-after-temporary-transfer-of-power-to-harris-during-colonoscopy/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments