Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsDijete postaje šesta žrtva koja je poginula u nesreći u Waukesha; ...

Dijete postaje šesta žrtva koja je poginula u nesreći u Waukesha; Osumnjičeni je pokušao ‘povrijediti što više ljudi’, kaže se u pritužbi: Šta znamo


WAUKESHA, Wis. – Šesta žrtva, dijete, umrlo je nakon što je muškarac u misiji da “udari i povrijedi što više ljudi” dovezao terencem na rutu božićne parade u nedjelju, kažu vlasti.

Sue Opper, okružni tužilac je objavio šestu žrtvu u utorak. Darrell Brooks Jr. (39), optužen je za namjerno ubistvo prvog stepena. Opper je također naveo da će biti podignuta šesta optužnica za ubistvo.

Policija kaže da je Brooks bježao od nereda u porodici gdje je prijavljen nož kada je u nedjelju navečer zabio SUV na trasu parade, ranivši više od 60 ljudi.

Obavezna kazna za ubistvo s namjerom prvog stepena je doživotni zatvor. Postoje i druge optužbe koje bi mogle uslijediti.

Opper je spomenuo dugu listu Brooksovih osuđujućih presuda u Wisconsinu i drugim državama, prije nego što je zatražio kauciju od 5.000.000 dolara. Sudski povjerenik Kevin Costello odobrio je zahtjev.

Kostelo je tvrdio da je bio uznemiren Bruksovim postupcima tokom parade.

“Nisam vidio ništa slično u svojoj dugoj karijeri,” rekao je Costello.

Krivična pisana prijava sadrži jezivo zapažanje jednog policajca koji je gledao Brooksa kako prolazi pored nekoliko opcija da napusti rutu parade i umjesto toga poveća brzinu:

„U ovom trenutku je bilo jasno… . . da je to bio namjeran čin da se udari i povrijedi što veći broj ljudi”, navodi se u pritužbi.

U jednom trenutku, Brooks je zakočio, ali nije iskoristio priliku da izađe sa rute parade – umjesto toga skrenuo je u masu i…Source: Dijete postaje šesta žrtva koja je poginula u nesreći u Waukesha; Osumnjičeni je pokušao ‘povrijediti što više ljudi’, kaže se u pritužbi: Šta znamo

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments