Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsDijete postaje šesta smrt u nesreći u Waukesha; Policajac smatra da...

Dijete postaje šesta smrt u nesreći u Waukesha; Policajac smatra da je osumnjičeni pokušao ‘povrediti što više ljudi’, u pritužbi stoji: Šta znamo


WAUKESHA, Wis. – Osmogodišnji dječak je poginuo, što je šesta smrtna žrtva nakon što je muškarac koji je izgleda bio u misiji da “napadne i povrijedi što više ljudi” dovezao SUV na rutu božićne parade u nedjelju, vlasti kažu.

Sue Opper, tužiteljica okruga Waukesha, objavila je šestu smrt u utorak. Pet tačaka optužnice za namjerno ubistvo prvog stepena podneseno je protiv Darrell Brooksa Jr. iz Milwaukeeja. Opper je također naveo da će biti podignuta šesta optužnica za ubistvo.

Policija kaže da je Brooks bježao od nereda u domaćinstvu gdje je prijavljen nož kada je u nedjelju navečer naletio terencem na desetine ljudi na ruti parade, ranivši više od 60.

Obavezna kazna zatvora za prvostepeno namjerno ubistvo je doživotni zatvor ako je osuđen. Moguce su i druge.

Opper je spomenuo dugu listu Brooksovih osuđujućih presuda u Wisconsinu i drugim državama, prije nego što je zatražio kauciju od 5.000.000 dolara. Sudski povjerenik Kevin Costello odobrio je zahtjev.

Kostelo je naveo da su mu smetale izjave policajaca da su Bruksovi postupci tokom parade delovali namerno.

Kostelo je izjavio da je priroda ovog zločina šokantna. “Nikad nisam vidio ništa slično u cijeloj svojoj karijeri.”

Krivična pisana prijava sadrži jezivo zapažanje jednog policajca koji je gledao Brooksa kako prolazi pored nekoliko opcija da napusti rutu parade i umjesto toga poveća brzinu:

„U ovom trenutku je bilo jasno… . . da je to bio namjerni čin štrajka i…Source: https://philippinenewsdaily.com/child-becomes-6th-death-in-waukesha-crash-officer-believes-suspect-tried-to-hurt-as-many-people-as-possible-complaint-says-what-we-know/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments