Legenda komedije Dave Chappelle iznenadio je svoj koledž u Washingtonu, DC, kada su neki studenti očekivali od njega da se izvini zbog reakcije koju je dobio zbog “The Closer”, njegove humoristične serije na Netflixu.

Nakon razgovora sa prisutnima na događaju, 16-godišnji student je izjavio da je Chappelle bio djetinjast i da se nosi sa situacijom kao dijete. Politico Playbook je također u četvrtak izvijestio da je Chappelle “fantastičan”.

„Prijatelju moj, uz svo dužno poštovanje, ne verujem da bi mogao da doneseš jednu od odluka koje moram da donesem određenog dana“, odgovorio je on, prema rečima studenata koji su prepričavali događaj.

POJAVLJIVANJE DAVE CHAPPELLE-a U SVOJOJ SREDNJOJ ŠKOLI ODLOŽENO ZBOG STRAHA STUDENTSKIH PROTESTA

Chappelle se suočio sa godinama negativnih reakcija i tvrdi da je “transfobičan” za šale u svojim stand-up nastupima, uključujući i nakon što je “The Closer”, gdje je dao komentare poput “rod je činjenica”, objavljen na Netflixu prošlog mjeseca. Ovaj specijal, iako su ga kritikovali članovi trans zajednice, kao i zaposleni u Netflixu, dobio je odlične ocjene.

KONTROVERZNI ZAPIS DAVE CHAPPELLE-a “The Bliže” DOBIJA VISOK OCJEN PUBLIKA O GRULOM PARADAJZU

On se u utorak pojavio u DC školi umjetnosti Duke Ellington, gdje je 580 učenika napunilo dvoranu, prema Politico Playbooku. 1991. godine komičar je završio ovu školu.

Nakon prijetnji da će učenici izaći sa nastave, škola je privremeno pomjerila pojavljivanje gospodina Smitha sa 23. novembra na 22. april, kako bi…