Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsČuvari zakletve, Proud Boys pozvani od strane 6. januara Domaće vijeće

Čuvari zakletve, Proud Boys pozvani od strane 6. januara Domaće vijeće


VAŠINGTON (AP) – Komitet Predstavničkog doma za istragu pobune u američkom Kapitolu od 6. januara objavljen u utorak, vidio je više sudskih poziva za ekstremističke grupe, kao što su Proud Boys ili Zakletve. Ovo je bilo u nastojanju da se otkrije zavjera i pogubljenje iza kobnog napada.

“Odabrani komitet traži informacije od pojedinaca i organizacija koje su navodno uključene u planiranje napada, s nasilnom ruljom koja je upala na Kapitol 6. januara, ili sa naporima da se ponište rezultati izbora,” predstavnik Misisipija Bennie Thompson, demokrat predsjednik vijeća, navodi se u saopštenju.

Ovi sudski pozivi će biti uručeni. posljednja u širokoj mreži koju je Predstavnički dom bacio Da bi istražili nerede, policija je dovela pristalice bivšeg predsjednika. Donald Trump Potaknut lažnim tvrdnjama o ukradenim izbornim izborima, napao je policajce i razbio se u Kapitol, prekinuvši certifikaciju za pobjedu demokrate Joea Bidena.

Više od 150 pojedinaca iz vlade i društvenih medija već je intervjuirano od strane komiteta, koji je uključivao i neke bivše Trampove saradnike. Veće je pozvalo više od 20 svedoka, a većina njih, uključujući nekoliko koji su pomogli u planiranju skupa „Stop krađi“ ujutro 6. januara, dali su znak da će sarađivati.

Nedavni sudski pozivi poslani su Čuvarima zakletve i ponosnim…Source: https://gt-ride.com/oath-keepers-proud-boys-subpoenaed-by-jan-6-house-panel/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments