Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsČovjek iz New Jerseya izjasnio se krivim za GoFundMe plan od 400.000...

Čovjek iz New Jerseya izjasnio se krivim za GoFundMe plan od 400.000 dolara koji uključuje veterana beskućnika


CAMDEN, NJ — Prije četiri godine, GoFundMe kampanja zarobila je srca Amerikanaca kada je par tražio javne donacije nakon što je tvrdio da je veteran beskućnika iskoristio svojih posljednjih 20 dolara da kupi benzin za njih nakon što je njihov automobil ostao bez goriva u Filadelfiji.

Kampanju su pratili nacionalni i lokalni mediji. Za manje od mjesec dana prikupio je više od 400.000 dolara donacija od 14.000 ljudi.

Ali ništa od toga nije istina – priču je izmislio par, Katelyn McClure i Mark D’Amico, navodi se u saopštenju federalnog tužioca u ponedjeljak.

“D’Amico i McClure su se urotili da kreiraju lažnu priču kako bi dobili novac od donatora”, navodi se.

U ponedjeljak je D’Amico, 42, bivši iz Florence, New Jersey, bio posljednji od trojice zavjerenika koji su se izjasnili krivim po federalnoj optužbi u vezi s prevarom, prema Uredu američkog tužioca za New Jersey.

Vlasti su tvrdile da su D’Amico i njegova tadašnja djevojka McClure tražili donacije od javnosti nakon što su izmislili priču. U apelu “Pay it Forward” tvrdilo se da će donacije omogućiti Johnnyju Babbittu Jr.-u da dobije mjesto i napravi promjenu u svom životu.

Umjesto toga bi trebali biti vjenčani većinu novca potrošio na lične troškove u naredna tri mjeseca, “uključujući značajne iznose D’Amico za kockanje, kao i za odmor, automobil BMW, odjeću, torbe i druge lične stvari i troškove”, kancelarija federalnog tužioca rekao je.

Bobbitt je primio 25.000 dolara putem donacija. Naučio je…Source: https://philippinenewsdaily.com/new-jersey-man-pleads-guilty-at-400k-gofundme-scheme-involving-homeless-veteran/

https://philippinenewsdaily.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments