Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsColin Kaepernick o presudi Rittenhousea: 'Bela supremacija se ne može reformisati'

Colin Kaepernick o presudi Rittenhousea: ‘Bela supremacija se ne može reformisati’


Protest aktiviste-sportiste Colina Kaepernicka u petak je pozvao na prekid sistema koji je dozvolio oslobađanje svih optužbi Kylea Rittenhousea za pucnjavu u kojoj su ubijena dva nenaoružana muškarca i ranjavan treći.

Presuda „dodatno potvrđuje potrebu ukidanja našeg sadašnjeg sistema. Bijela nadmoć se ne može reformisati”, napisao je Kaepernick na Tviteru u petak.

“Upravo smo bili svjedoci kako sistem izgrađen na nadmoći bijelaca potvrđuje terorističke akte bijelaca”, napisao je bivši kvoterbek San Francisco 49s, koji je protjeran iz NFL-a nakon što je kleknuo prije utakmica Protest protiv rasizma i policijske brutalnosti

Rittenhouse je imao 17 godina kada je ubio tri osobe. Rittenhouse je putovao iz Ilinoisa, opremljen puškom u stilu AR-15, u znak protesta zbog pucnjave crnačkih stanovnika u Kenoshi. Jacob Blake.

Zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez (DN.Y.) je izrazila sličnu perspektivu kao i Kapernickova o tome ko je zaštićen u Americi. “Svjedoci smo da sistem funkcioniše onako kako je dizajniran i štiti one za koje je dizajniran”, napisala je ona na Tviteru.

Bivša ličnost ESPN-a, otvoreni Džemele Hil, takođe je prozvao ulogu nadmoći belaca u presudi Rittenhouse.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Post Colin Kaepernick o presudi Rittenhousea: ‘Bela supremacija se ne može reformisati’ pojavila se prvi put na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/colin-kaepernick-on-rittenhouse-verdict-white-supremacy-cannot-be-reformed/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments