Saturday, December 4, 2021
Google search engine
HomeNewsCilj za zatvaranje prodavnica na Dan zahvalnosti za dobro

Cilj za zatvaranje prodavnica na Dan zahvalnosti za dobro


NJUJORK (AP) – Target više neće otvarati svoje prodavnice na Dan zahvalnosti, čime će se trajno prebaciti na nezvanični početak praznične sezone koja je bila obustavljena tokom pandemije.

Prodavci su morali da smanje gužvu u prodavnicama prošle godine. Pretvorili su ono što je nekada bila ludnica za kupovinu vikendom u produženi događaj. Veliki praznični popusti počeli su početkom oktobra.

Čini se da je ova prisilna promjena dobra stvar.

Američka praznična prodaja u novembru i decembru prošle godine porasla je za 8,2% u 2020. u odnosu na prethodnu godinu, prema Nacionalnoj federaciji maloprodaje, najvećoj maloprodajnoj grupi u zemlji. Ova trgovinska grupa očekuje da će 2021. godine oboriti ovaj rekord i porasti između 8,5%-10,5%.

Target je izvijestio da su Amerikanci otvoreniji za primanje istih ponuda u širem vremenskom okviru i da su oslobođeni mnogih stresova na odmoru.

“Ono što je počelo kao privremena mjera izazvana pandemijom sada je naš novi standard – onaj koji prepoznaje našu sposobnost da ispunimo praznične želje naših gostiju kako unutar tako i izvan radnog vremena radnje”, napisao je izvršni direktor Target-a Brian Cornell u bilješci zaposlenima. “Ne morate se pitati da li je ovo posljednji Dan zahvalnosti koji ćete neko vrijeme provesti sa porodicom i prijateljima, jer radno vrijeme radnji za Dan zahvalnosti je jedna stvar na koju se nećemo ‘vratiti’ kada se pandemija konačno smiri.”

Target je bio jedini veliki trgovac koji se kretao na ovaj način tokom pandemije. Drugi trgovci bi mogli slijediti njegov primjer, Ken Perkins, predsjednik Retail Metrics, nezavisne maloprodajne istraživačke firme. On vjeruje da trgovci na malo također razmatraju isplati li se trošiti novac na rad i druge troškove za otvaranje na Dan zahvalnosti kada se kupci više okreću kupovini putem interneta i dalje od fizičkih trgovina.

„Uz sve ove mogućnosti kupovine putem interneta, da li je zaista potrebno otvoriti na Dan zahvalnosti?“ rekao je Perkins.

Macy’s, koji neće otvarati svoje radnje na Dan zahvalnosti drugu godinu zaredom, rekao je da će njegova usluga preuzimanja na ulici biti dostupna na odabranim lokacijama. Također je napomenulo da nije objavilo buduće planove, ali „mi se oslanjamo na ono što nam naši kupci, kao i kolege, kažu da im je važno za ove odluke.

Kohl’s i Walmart će također biti zatvoreni u četvrtak, ali Walmart je rekao da još nije donio odluku o budućnosti kupovine u prodavnicama za Dan zahvalnosti; Kohl je odbio da komentariše.

Target je naveo da će osoblje pozivnog centra i distribucije biti na raspolaganju na Dan zahvalnosti i da će primati regres.

Prije dvadeset godina, sezona praznika počela je da se proteže na Dan zahvalnosti kada su veliki trgovci počeli prodavati rasprodaje za Crni petak do ranih jutarnjih sati. Target je, zajedno s drugim velikim trgovinama, otvorio svoja vrata kupcima na Crni petak deset godina kasnije. Time je stvorena nova tradicija u kupovini.

Mnogi od njih su to učinili kako bi bili konkurentni Amazonu. Ovo su samo neke od rastućih internetskih prijetnji. Julie Ramhold iz DealNews.com, potrošački analitičar, rekla je da je 25 lanaca trgovina bilo najpopularnijih na svojim fizičkim lokacijama na Dan zahvalnosti 2005.

Međutim, ova promjena nije utjecala na rasprodaju Crnog petka. Ogromna gomila ljudi izašla je na proslavljanje vrata povodom Dana zahvalnosti. Rasprodaje crnog petka proširene su na cijelu prazničnu sedmicu, a kasnije i na novembar.

Kritičari su kritikovali velike trgovce na malo, tvrdeći da su hiljade natjerane da rade umjesto da provode vrijeme sa svojim porodicama tokom Dana zahvalnosti. Broj trgovačkih centara i prodavnica, uključujući Mall of America u Minnesoti i druge maloprodajne lance, počeo je da se smanjuje za Dan zahvalnosti tokom godina. Broj većih radnji koje rade na Dan zahvalnosti smanjen je na manje od 20 lanaca. Ovo isključuje ljekarne i druge trgovine mješovitom robom koje ostaju otvorene samo kratko vrijeme.

Costco i Nordstrom bili su među onima koji su zatvorili svoja vrata na praznik kako bi pokazali poštovanje.

Praznik zahvalnosti istorijski nije bio veliki dan prodaje. Rijetko ulazi u Top 10 zbog činjenice da se radnje otvaraju u 17 sati

Međutim, bio je to veliki dan kupovine putem interneta. Prema indeksu Adobe Digital Economy Index, Cyber ​​ponedjeljak i Crni petak bili su najpopularniji dani za kupovinu na mreži u posljednje dvije godine.

______

Pratite Anne D’Innocenzio: http://twitter.com/ADInnocenzio

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava Target To Close Stores na Dan zahvalnosti za dobro pojavila se prvi put na Najnovijim vijestima.

Source: https://gt-ride.com/target-to-close-stores-on-thanksgiving-for-good/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments