Wednesday, December 8, 2021
Google search engine
HomeNewsCBS zatvara Teda Kruza zbog prevare birača

CBS zatvara Teda Kruza zbog prevare birača


Senator Ted Cruz (R-Texas) suočio se s Margaret Brennan iz CBS-a. Optužen je za pokušaj poništavanja izbornih rezultata za 2020. i nastavak laganja o integritetu glasanja.

Prema “Opasnosti”, novoj knjizi koja sadrži ekskluzivno izvještavanje novinara Washington Posta Boba Woodwarda i Roberta Coste, Cruz je imao detaljne razgovore s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom, Cruz je priznao da Kongres nije imao ovlaštenja da poništi izbore 6. januara.

“Nije li udovoljavanje sumnjama štetilo našoj demokratiji i našem položaju u svijetu?” upita Brennan.

Cruz je bio ko-lider sa senatorom Joshom Hawleyem (R.Mo.). predvodio je optužbu za izmjenu rezultata uoči pobune na Kapitolu 6. januara — i ipak glasao da ih poništi u Trumpovu korist nakon nasilja — rekao je: „Nisam pročitao tu određenu knjigu i nisam slučajno vodio nikakve razgovore sa predsjednikom Trumpom 6. januara.”

Ali je naveo da je Trump bio čest kontakt u mjesecima i sedmicama prije 6. januara.

“Apsolutno sam osudio akte nasilja”, rekao je o pobuni. Međutim, nastavio je rekavši da čak i ako njegova pobuna bude uspješna, on neće moći osuditi nasilje. Koalicija 11 republikanaca u Senatu koji su glasali protiv potvrđivanja rezultata bila je uspješna u pokretanju revizije glasova, to bi “bilo mnogo bolje za našu demokratiju”.

“Zato što trenutno imamo značajan dio naše zemlje koji ima stvarne sumnje u integritet izbora”, rekao je, napadajući demokrate i medije što odbijaju da priznaju te sumnje – koje uglavnom postoje samo zato što su on i drugi republikanci podstakli njima.

„U redu, senatore. „U redu, senatore. Ne postoje dokazi da bi prevara dovela u pitanje ishod. Vi to znate”, primetio je Brenan.

Trump i njegovi saradnici širili su dezinformacije o prijevari više od godinu dana od izbora 2020. Višestruke revizije, pravni izazovi i ponovno prebrojavanje u više država nisu otkrili široko rasprostranjenu prevaru birača.

Izvor: HuffPost.com.

Podijelite svoj komentar ispod

Objava CBS-a zatvara Teda Kruza zbog prevare birača pojavila se prvi put na Breaking News.

Source: https://gt-ride.com/cbs-shuts-ted-cruz-down-for-voter-fraud/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments