Candace Owens, konzervativna komentatorka, prikupila je nekoliko stotina hiljada dolara za policajca Virginije koji je otpušten za njenu podršku. Kyle Rittenhouse.

Nakon što je Owens otpušten od strane policije Norfolka zbog anonimnog doprinosa Rittenhouseovom fondu za odbranu, Owens je dao policijskom poručniku Williamu Kellyju ogroman ček u ukupnom iznosu od 202.000 dolara.

Owens je za Fox News podijelio snimak u kojem je rekao da je spremna odgovoriti na sve kritike koje su Kelly i njegova porodica dobili zbog govorenja istine.

VIRGINIA POLICY LEITENANT OTPUŠTEN DA DONIRA OSNIVAČU KYLERITTENHOUSE TRAŽI PROCESUIRANJE

Owens je u ponedjeljak izjavio: “Tako sam zahvalan za naše policajce.” Ne mogu da zamislim, pogotovo sa današnjom političkom klimom, znajući da se borite za pravdu, i da postoji čitav ekosistem koji se bori protiv vas, koji se bori da vas oduzme, da vam govori da vam nije dozvoljeno da postojite, osim ako oni ne stanu na stranu sa lažima. Osećam se tako zadovoljno.

Kelly je rekla Owensu: “Hvala puno.”

Voditelji “Kendis” su pojasnili da je od štampanja ogromnog čeka ukupan iznos porastao. Sada je premašio 250.000 dolara.

Owens je prikupio novac putem crowdfunding stranice GiveSendGo. Početni cilj je bio 100.000 dolara. Prekoračen je više od dva puta.

Kelly je predstavljena u cijeloj epizodi “Candace”, koja će biti emitirana u utorak navečer.

PORUČNIK POLICIJE NORFOLKA OTPUŠTEN ZBOG DONACIJE RITTENHOUSEOVOM FONDU ZA ODBRANU PRIČA SVOJU PRIČU

Ritenhaus, koji je optužen za ubistvo 2 osobe i upucavanje druge u sukobu koji je izbio nakon pucnjave Jacoba Blakea, 2020. godine, oslobođen je svih optužbi u petak.

Rittenhouse, njegov tim odbrane i porota su tvrdili da je Rittenhouse djelovao u samoodbrani. Tužioci su tvrdili da je Ritenhaus želio da izazove nevolje i da je planirao da ubije.

“Po mom mišljenju, ovaj slučaj nije o pobjednicima ili herojima. Bio sam u stanju da se odbranim. Rittenhouse je izjavio da sam “napadnut” u prvom intervjuu Tuckera Carlsona iz Fox Newsa nakon što je dobio dozvolu.

Kyle Rittenhouse, u sredini, ulazi u sudnicu sa svojim advokatima Markom Richardsom, lijevo, i Corey Chirafisijem na sastanak koji je sazvao sudija Bruce Schroeder u sudnici okruga Kenosha u Kenoshi, Wisconsin.  Policijske uprave širom zemlje saopćile su da osiguravaju pravo na mirne proteste nakon njegove presude u petak.

Kelly je bio manje od jedne decenije od toga da bude dvadesetogodišnji veteran svog odjela. U tom trenutku bi imao pravo na štednju za penziju i ne bi bio kažnjen. U aprilu je Kelly otpuštena iz policijske uprave u Norfolku. Bio je očajnički ostavljen u potrebi za pristupačnim osiguranjem da pokrije svoju porodicu, uključujući suprugu koja je bolovala od raka i njihovu djecu.

Kelly je izjavio za Fox News: “Vjerovao sam da sam oslobođen čovjek u Americi koji je izrazio svoje lično mišljenje i dao malo ohrabrenja. I dao jednostavnu donaciju.”

NORFOLK OTPUŠTAVA POLICIJSKOG PORUČNIKA KOJI JE DONIRAO KYLE RITTENHOUSE

Kelly (42 godine) je izjavio da je dao donaciju GiveSendGo Rittenhouseu krajem ljeta 2020. Iako je račun registrirao putem službene e-pošte iz policijske uprave, Kelly je tvrdio da je njegova donacija bila anonimna.

Uz vašu donaciju bila je i poruka koja je glasila: Bog blagoslovio. Vaša hrabrost je veoma cijenjena. Drži glavu visoko. Niste uradili ništa loše. Podržavaju vas svi obični policajci. Nemojte biti obeshrabreni postupcima političke klase rukovodstva za provođenje zakona.”

Bivši poručnik policije Norfolka Bill Kelly se pridružuje Fox &  Friends Weekend

Kelly je rekao da donaciju nije dao na poslu. Mjesecima, sve do jutra u petak, 16. aprila, nije čuo ništa o prilogu.

Sećao se da se spremao za posao kada ga je na centralnom pultu nazvao drugi policajac.

Zvao je svog kolegu da se raspita za izvještaj koji je objavio The Guardian, u kojem je detaljno opisano kako je „probijanje podataka“ otkrilo kako je Kelly, koji je u to vrijeme bio narednik, bio među policijskim službenicima koji su donirali Rittenhouseov fond.

KLIKNITE OVDJE ZA APLIKACIJU FOX NEWS

Kelly je izrazio spremnost da se vrati na posao bez obzira na događaje iz prošlosti, iako su bili teški.

Izjavio je: „Volim ono što radim, a provođenje zakona je sjajna karijera.“ To je sastavni deo mene.

Stephanie Pagones iz Fox Newsa doprinijela je ovom članku.